WE, postul III

In urma a doua emailuri trimise elfului (le reproduc mai jos), wandering elf scrie un alt post lung. Comentariile mele se gasesc la “my disclaimer – partea a 5-a”)

Harasare: dumneata publici un post deriziv, plin injurii si insulte, la adresa mea, post pe care l-ai anuntat si pe blogul sorei mele (nu poti spune ca nu aveam ce cauta pe blogul dumitale). Am tot dreptul sa replic si sa ma apar, ceea ce nu se incadreaza la harasare. Dumneata imi blochezi acest drept stergand comentariile. A trebuit sa gasesc o cale ocolitoare ca sa fac un simplu anunt. La fel, mesajul trimis pe aceasta adresa de email nu este harasare, pentru ca asta este adresa dumitale publica.

Impersonare: folosirea unei adrese de email este departe de a fi impersonare. Nu esti singurul care are numele asta. Pe de alta parte, daca ma acuzi, public, de impersonare, inseamna ca implicit recunosti ca Wandering Elf si M.B. sunt una si aceeasi persoana. Am suficiente dovezi care spun ca Wandering Elf/M.B. cunosteau identitatea lui “tapirul” in momentul in care scria posturile defaimatoare, la adresa mea si a universitatii mele.

Eu vreau sa te las in pace, cu conditia sa ne lasi si tu in pace, si pe mine si pe sora mea. Ai blog, ai prieteni, te rog frumos abtine-te de a mai interactiona cu mine sau cu ea. Daca voiai cu adevarat sa opresti circul, in primul rand nu il incepeai, si in al doilea rand stergeai tot postul acela de prost gust, nu umai comentariile.

Ti-am blocat deja IP-ul la mine pe site, nu mai poti intra decat daca folosesti proxi-uri, si daca o faci o sa te detectez repede.
Din punctul meu de vedere, si incepand din acest moment, Wandering Els si M.B. nu mai exista. Te rog frumos ca si eu si sora mea sa nu mai existam pentru tine. Pe blog la dumitale poti sa scrii ce vrei si cum vrei, promit ca nu o sa mai intru sa citesc de acum incolo.

Cum am zis si in mesajul precedent, eu am mai multe motive sa fac plangere. Urmatorul pas va fi sa traduc mesajele dumitale si sa le trimit departamentului sub forma de scrisoare deschisa. Nu vreau sa ajung acolo.

Eu ma opresc aici, sper ca definitiv.

Cristian Dogaru

Cristian Dogaru wrote:

Domnule B.,
Daca este vorba de plangeri, eu am mult mai multe motive sa fac plangere oficiala catre universitatea la care lucrezi pentru atacurile la imagine la care ai recurs, a mea si a universitatii mele. Paranoia dumitale nu e justificare pentru un comportament asa de franc badaran si antiprofesional. Date strang si eu, toate postarile dumitale defaimatoare la adresa mea sunt puse la loc sigur. Pentru propria protectie. Nu trebuie sa le analizez eu sau dumneata pentru a vedea cine insulta pe cine, o terta parte, oficiala, va fi suficienta.
Amenintarea dumitale cu impersonarea este ridicola, iar cu harasarea si mai ridicola. Go ahead and complain, sa vedem ce rapsunsuri o sa primesti. Dar fii pregatit pentru reactii daca o faci.
Atat am avut de spus. Banuiesc ca o sa faci si mesajul acesta public, cum l-ai facut si pe celalalt, asezonat cu ironiile de rigoare – go ahead, nu ma deranjeaza. Ba chiar ma aranjeaza, ca se mai aduna piese la dosar.

For the love of God!

Scris de Wandering Elf pe septembrie 20, 2008

Machia ma intreaba ce este cu Tapirul. Pai ce sa fie, uite, o zavistie, un X care a ales sa nu ma lase in pace si sa ma alerge peste tot.

Caci am spus ieri ca “basta!”, dar nu!, ce te pui cu el? Domnul Tapirou are prea mult timp de pierdut in Corvallis, Oregon, asa ca mi-a mai pasat 2 mesaje prin email la posta “cea oficiala”, in ultimele 24h. Primul din ele zice asa:

Domnule …[aici e numele meu de familie – cine vrea sa il stie sa imi scrie],
Daca este vorba de plangeri, eu am mult mai multe motive sa fac plangere oficiala catre universitatea la care lucrezi pentru atacurile la imagine la care ai recurs, a mea si a universitatii mele. Paranoia dumitale nu e
justificare pentru un comportament asa de franc badaran si antiprofesional. Date strang si eu, toate postarile dumitale defaimatoare la adresa mea sunt puse la loc sigur. Pentru propria protectie. Nu trebuie sa le analizez eu sau dumneata pentru a vedea cine insulta pe cine, o terta parte, oficiala, va fi suficienta. Amenintarea dumitale cu impersonarea este ridicola, iar cu harasarea si mai ridicola. Go ahead and complain, sa vedem ce rapsunsuri o sa primesti. Dar fii pregatit pentru reactii daca o faci. Atat am avut de spus. Banuiesc ca o sa faci si mesajul acesta public, cum l-ai facut si pe celalalt, asezonat cu ironiile de rigoare – go ahead, nu ma deranjeaza. Ba chiar ma aranjeaza, ca se mai aduna piese la dosar.

Sa le luam pe puncte – vor fi multe, asa ca bear with me:

1. Nu comentez mesajul. Fiecare poate sa il citeasca si sa isi faca propria opinie despre stil, mesaje subliminale, inverse psychology, the whole nine yards. Cum ziceam, exista si al doilea mesaj, mai lung si mai plicticos, care nu il postez, deocamdata.

2. Atacurile la imagine. Nu ti-am atacat “imaginea” Tapirule, in niciun fel. Ironic am fost, de glumit am glumit, dar niciodata nu ti-am atacat imaginea. O singura data mi-am pierdut cumpatul, atunci cand am scris four letter words, pentru care imi cer scuze acum. Mai mult, nu am avut cum sa iti atac imaginea, tu fiind o persoana virtuala. Adica am atacat imaginea…unei imagini?

3. Paranoic, badaran, neprofesional. Hmm…cuvintele acestea sunt in liga cu “dobitocule”, cu care m-ai gratulat de cateva ori. Si altele. Cine pe cine insulta? Cine cui “strica imaginea”. Cine agreseaza pe cine? Dar hai sa vedem daca sunt intr-adevar paranoic:

4. Impersonarea: mi-ai folosit cu impunitate emailul de pe gmail, care cont nu mai exista!, in mod repetat. Asa ceva spoofing se numeste in jargon (http://www.ic3.gov/crimeschemes.aspx#item-9), chestie care este pedepsita federal. Ai fost prins cu ambele maini in the cookie jar, iar scuza ta pe care o aduci in mesajul ulterior este ridicola. Voiai sa raspunzi la niste mesaje…inexistente. De fapt raspunsurile tale arata clar altceva: malitiozitatea. Cele 2 comentarii sunt clar malitioase, sunt vizibil rautacioase, pot oricand sa fie incadrate in “harmful”. Nu ai replicat deloc la niciun post sau comentariu, ci ai vrut doar sa arati ca “poti”. Ai aplicat exact ceea ce Stefan a zis in postul lui: “fantomele virtuale”. Marturiile sunt la postul “Efectul…”. Spoofing-ul, impreuna cu malitiozitatea si intentia de a face rau, nu ar da bine nicaieri. Dar, sa continuam cu:

5. Harasarea: nu vorbesc de bloguri. Vorbesc numai de emailurile nesolicitate pe care mi le-ai trimis la adresa de la universitate. How much is too much? Pana acum sunt 5 emailuri. Eu cred ca deja sunt suficient de multe pentru un caz. Mai ales ca tonul din fiecare este cum este. Harasarea este de asemenea pedepsita, iar asta in combinatie cu numarul 4, o sa iasa ceva interesant. Mi-ai cautat in mod evident emailul “oficial”, caci eu nu cred sa ti-l fi dat, intentionalitatea si amenintarile din fiece mesaj sunt evidente, iarasi pot fi incadrate la “harmful”. Macar invata sa scrii un mesaj care sa nu te compromita ulterior, cand folosesti adresa “oficiala”. Numai aceste mesaje sunt suficiente, iar tu stii prea bine asta! A fost o singura directie de mesaje, emailurile sunt unice etc.etc., that’s hard evidence, cum se spune.

5. Dosarul lu peshte: tot ma ameninti cu “dosarul” asta, niste amarate de cache-uri fara nicio valoare. Mai mult, vin din partea unuia care se preteaza la masquerading adresele de email ale altora. Ce crezi ca are mai multa greutate? Niste IP-uri de unde au originat mesaje cu autor fals, impreuna cu mesaje amenintatoare si nesolicitate, sau 3 lulele de cache-uri?

6. Identitatea: tot faci caz in dosarul ala de identitatea mea. I am who I am, sau yo soy yo. Cine vrea sa imi citeasca CV-ul mi-l poate cere prin email oricand, il dau cu placere. Nu imi place, si asta numai din jena, sa imi spun numele! Credeam ca ai inteles asta! Atat de mult tin la identitatea mea, incat unuia din bloggeri i-am trimis si niste articole prin snail mail, cu adresa cu tot. I mean, c’mon, get something else to do! Si inca ceva aici: in oricate porcaieli am fost cu tine, niciodata nu ti-am pronuntat numele in public. Corect? Tu, in schimb, ai facut-o vesel si rapid. Cata marlanie in gestul asta! Ti-a cerut cineva informatia asta? Ce ai vrut sa arati si mai ales cui? Ca “stiu eu cine esti!”, ca “ai posibilitati”? Cui consider eu, scriu destul de rapid de pe adresa “oficiala”, sunt multi care pot depune marturie pentru asta. Asa ca, ce te tot impaunezi cu “ghicirea” unei identitati deloc mascate?

7. Actiuni: te rog Tapirule sa citesti partea asta cu foarte multa atentie, ca nu o sa o scriu de prea multe ori. Nu am de gand sa fac ceva! Nu am de gand sa iti fac cel mai mic rau! Nu ma lasa constiinta si religia in care am fost crescut si educat. Atat timp cat tu nu imi provoci rau, nu o sa ai nicio problema din partea mea, ever! Poti aplica unde vrei, inclusiv la universitatea unde lucrez deocamdata, nu voi baga nicio stramba nicaieri, sub nicio forma! Repet: atat timp cat tu nu imi provoci rau, nu vei avea din partea mea nicio problema! Ever! Vreau doar sa nu mai imi scrii si vreau sa ma ignori. Adica, sa ma lasi in pace!, de cate ori ti-am cerut asta?

8. Vlad si Madalina. Imi pare rau ca m-am luat si cu voi in gura. Vlad, in continuare cred ca esti “enabler”. Citeste te rog mesajul de mai sus si judeca-l. Tu cam ce zici de el? Pune acum, cap la cap, acuzele aiurea, suturile aiurea, “dobitoc”-iile si alte asemenea. Nu te inrosesti un pic? Daca nu, atunci asta e. Madalina, inca o data imi pare rau ca ne-am certat. De aiurea. Inteleg, este fratele tau, mori de gat cu el. Te-ai suparat pentru acel epitet, numai ca unul aproape identic am folosit in prima versiune a blogului, atunci cand am primit primul mesaj. Atunci nu ai spus nimic. Acum, la fel cum i-am zis si lui Vlad, judeca singura mesajul de mai sus. Sunt 5 de acest gen. Daca tu consideri ca le merit 100%, asta e. Daca nu, atunci pune in aplicare ce ai zis ca te gandeai, ieri parca, cand urcai in tren.

9. And, finally!, for the love of God, I want this over! Am atat de multe altele de facut!