0 thoughts on “Images tagged "clasa-2009"

  1. eu stau in romania si nu ma doare la basca (prea tare!). mie imi place aici, traiesc in statul libertarian prin excelenta, traiesc in tara care a descoperit teoria unificata a socialului: circulatia libera si neingradita a banului, fara justificari si reprosuri. cand obosesc prea tare de stat pe afara, emigrez in casa si inchid usa, tembelizorul, radioul. cand obosesc sa stau emigrat, fac putin scandal pe afara, dar imi trece, ca tot nu iese nimic. aflu acum, la revenirea din concediu, ca nici prea multa treaba n-o sa mai am pe la spital, ca a redus casa numarul de internari posibile, cica vor sa faca economie, asa ca mai bine am transplanta ibiza in bukale, mai bine ne-am apuca de samba si trabajo no.
    ponta? e egalul patriei pe care o pastoreste. base? tace malc, o mai scoate pe udrea la inaintare.
    crinut? bese in liniste la cap de linie.
    deci nu mai mai doare la basca neam! sunt roman si ma tratez!

  2. Salamul cu soia e un subiect dezhumat periodic de groparii neamului, ca să zic așa, mai cu seamă în preajmă de alegeri. Merge bine cu un populism răcoros, de vară, cu mult sifon sau, mă rog, spumă să fie (lămâia e opțională). Suspectez la origini ceva frustrări legate de preponderenta înclinare înspre dreapta a numitei diaspore, chestie manifestată consistent la vot în ultimele 5-6 ture de dat cu ștampila.

    Eu sunt rezident prin Olanda, dar posesor (încă) de pașaport românesc. Sunt, la o adică, plătitor de taxe cel mult consulare către statul român, dar asta nu mă împiedică să am aceleași drepturi și îndatoriri ca orice alt cetățean. Dacă cetățenia ar fi o funcție de geografie, aș fi de acord cu renunțarea la bască și durerile aferente, dar uite că nu e. Pentru că de fiecare dată când mă mănâncă să merg oriunde în altă parte în lumea asta, sunt văzut și tratat ca un român, nu ca un rezident olandez. În caz de probleme, voi avea de a face cu ambasadele României te miri pe unde; olandezii o să-mi râdă în nas. Și-atunci îmi cer dreptul de a decide, chiar și într-o mică măsură, să influențez politica externă a României. Și, de ce nu, și pe cea internă, ca să pot, vorba gazdei, să-mi repatriez oasele la pensie (sau poate și mai repede) într-o țară civilizată și prosperă. Ceea ce vă doresc și dvs.

  3. pai, visceral-visceral, ca uite: fratele si sora au o disputa ca asta, lol.
    acum, serios. vorbeam azi cu un coleg. nu tinem nici unul cu ponta, dar am vrea sa-l vedem SI pe base dand cu subsemnatul, si asta nu pentru ca au dat nastase si varanul cu subsemnatul, ci, pentru simplul motiv, ca justitia (ca tot se face atata caz pe seama ei in ultima vreme) ar trebuie sa fie legata la ochi si sa nu traga doar in cei care i-au fost inamici… viscerali lui base.
    ne mai spuneam, eu si colegul, ca base, in fond, nici nu poate fi judecat pentru tot raul pe care l-a facut in ultimii ani – nu cred ca i-a mai reusit cuiva o asemenea invrajbire publica de la ilici incoace. iar daca tot a iesit invrajbirea asta, prefatata de unul ca nastase, ce-i drept, care i-a facut pe multi dintre romani sa-si imagineze ca au toate drepturile de pe pamant cu conditia sa fie vicleni, barem sa ne alegem si cu o justitie care sa se bage in gaurile de sarpe ale tuturor partidelor si ale tuturor politicienilor, care, numai de corectitudine publica n-au dat dovada.
    chiar asa: din casa din mihaileanu, din flota, din parcul bordei, din pamantul cel mult prea apropiat de pamantul ICA, ala de langa Baneasa, din folosirea angajatilor publici pentru a determina rentabilitatea unei investitii funciare, din numaratorile vraiste ale votantilor dinparlament… sa nu iasa nici macar de-un termopan de-al lui nastase, sa zicem?
    in rest, putem sa felicitam justitia romana, corect.

  4. Io cred ca orice argumentatie este viscerala cind singurul motiv pentru care citesti cuvintele preopinentului (atunci cind le citesti) este acela de a le folosi ca suport pentru urmatoarea replica, cind nu ai nici un dubiu, cind nu te intrebi nici un moment daca nu cumva are dreptate si nu exista loc in mintea ta pentru acceptarea unei schimbari de directie. Atitudine pe care o consider tembela, inclusiv la mine.

    E destul de trist sa constati cum fiecare dintre noi sufera, intr-o masura mai mica sau mai mare, de singuratatea trairii in propria minte si, in acelasi timp, se incapatineaza sa refuze feedback-ul, si asa prea rar, oferit de semeni. De parca am fi cu totii mici zei omniscienti. In fapt, nu sintem decit mici dictatori perniciosi ai lumilor noastre interioare.

  5. tapire, nici dracu’ nu scoate romania din eu inainte ca eu sa se faramite. la cat profit au toti cotizantii bruselului, nebuni sa fie sa faca asta.
    gandeste-te si tu: terenul agricol din timis e practic luat de firme straine (le zic tot asa, chiar daca obiectul activitatii e facut din cules de morcovi si mulsul vacilor). si in cta, de ex., nu numai ca au cumparat mii de ha (firme olandeze) ci si au plantat poate sute de ventilatoare (olandezi si austrieci).

    aia cu banii trimisi de catre romanii plecati e cam asa pt. unii mancatori de salam cu soia si bautori de naut: ca daca nu mai avem rezidenta in Ro. si, mai rau, daca avem si alt pasaport, nu am mai avea voie sa votam. si asa ceva nu e emis de politicieni ci de ala de pe strada.

    cu cercetarea colaborativa cred ca glumesti.

    in rest, hai sa ne batem!

  6. impricinatule, pai parca base a fost in proces cu flota si nu s-a intamplat nimic. in afara de flota si de casa de pe mihaileanu, nu prea mai stiu altele. poate niste manarii facute de fata mai mare.
    sa redeschida dosarul cu flota, poate aflam si noi cum naiba s-au volatilizat vapoarele (la bursa de zvonuri se spune ca virgula capitanii au avut initiativa proprie si perso. – acum sunt mari oameni de afaceri in tari membre nato si eu precum turcia, grecia…).
    nu sunt fan base, da’ ce s-a intamplat in ultimele luni nu s-a mai intamplat niciodata in romania. si daca pana acum coruptia mare era pt. mine ceva abstract, acum parca incep sa mijesc dimensiunile sale.

    invrajbire publica:) asa, era misto pe vremea lui nasty, omerta. fisa de post a presedintelui indeamna la asta. ori este tontalau gen “cioc”, ori esti bufnita, ori tre sa te iei cu unul si cu altul de gat.
    serios: chiar sunt curios sa aflu cat de mult de rau a facut basescu.
    si mai serios: nu crezi ca ce ai scris ar fi cam standardul descrierii tatucului cel rau? chiar nu mai scapam de tara asta?

  7. tapire, chiar a fost lovitura de stat,cand cu cacarau. norocul romaniei a stat in hillary clinton si viteza cu care a trimis un emisar special la bucuresti.
    cand Wash. trimite un emisar special de obicei e ultima incercare diplomatica. dupa aia incep “operatiunile cinetice”. nu stiu cati au citit cu atentie declaratiile americanului; erau ingrijorator de apropiate de cele ale lui holbrooke in bosnia, inainte de a incepe americanii sa lobeze rachete sarbilor.

  8. ca tot m-a apucat comentarita: eu l-as intreba pe base de ce abia acum in 2014? DNA-ul a fost infiintat in 2006 si prima faza a circului cu coruptia a fost tot in 2006 (au infiintat si o linie de telefon pt. reclamatii). de ce procurorii si judecatorii au stat in maini cel putin 8 ani?
    si as pune intrebarea asta lui basescu si monicai macovei. si eu m-as uita mult mai atent inspre macovei decat inspre ei.
    ca nu degeaba a fost rasplatita cu un job asemanator pt. succcesurile de la bucuresti. si nu cred in coincidente, ca acum a fost “retrasa” la bruxelles. nu basescu a dat raportul in fata unei comisii senatoriale in state, ci ea.
    oare ea a aterizat la wash. duminica la pranz, luni a dat raportul, iar marti a luat primul personal spre bukres?

  9. nu mai stiu pe care o foloseam…
    anyway, scuze pt. limbarnita mea. abia dupa ce am scris cele 3 ecrane am realizat ca discutia era veche, desi subiectul inca de actualitate.

    anyway, ponta poate pierde turul 2. votantii lui tariceanu nu vor vota cu ponta (cat de jegosi sunt liberalii…), votantii elenei si monicai il vor vota pe neamt. ungurii nu stiu ce vor face. au iesit cam la jumatate. oricum, si alea 3 procente, cred ca se vor duce la iohannis.

  10. nu contează forma emaiului, dacă sistemul nu are cel puțin un comentariu cu emailul ăla, îl bagă la moderare, așa am setat să nu-mi intre toate viagrele direct

  11. apropo, discuțiile faine se duc pe facebook acum, să vezi ce ciondăneli am cu sor’mea.
    tre’ să ne’mprietenim acolo, că acolo nu ne certarăm încă

  12. acolo nu, desi abia ma abtin zilele astea. am stimati colegi si pretini care nu au altcv. mai bun de facut decat copy-paste a ce scriu si mars pe goagal translate.
    de unde stiu? mi s-a spus chiar de catre philo-romanii de aici…

    si nici nu vreau sa il ajut pe zuckerberg sa isi faca knowledge-graphul la care tot viseaza.

  13. Păi în sus nu prea duceam. Gospodăria bunicilor ne-a ținut în anii comunismului, Dumnezeu să-i odihnească. Ploștina nu a fost niciodată colectivizată, bunicii au avut mereu mică gospodărie cu porc, oi, vacă, găini și restul.

  14. nu-i usor de tinut o gospodarie, nici ea “mica”.
    cum era cu comunitatile necolectivizate – veneau dupa cota, sau cum?

    in alte ordini de idei, felicitari pt. noul job. sa fie intr-un ceas bun.

  15. Mulțumesc – mai ales că e pozitie permanentă, am trecut probation, un fel de tenured, cum ar fi.

    Da, veneau dupa cote, trebuiau să dea vițel de 400 kg cel puțin, ouă, tot felul de chestii pânași cireșe și zmeură, lâna….
    îmi aduc aminte când venea ‘recesământul’ să numere oile și vacile, le piteam pe unde puteam indopate de mălai să nu zbiere. Ea oarecum Morometian.

    Dar spiritul proprietății s-a păstrat, și se vede acum.

  16. Știi că în original (evident nu sunt cojan) nu prea vedea roșii/suc de roșii. Și dacă aveți lapte de lângă oaie nedusă la supermarket, lăsați-l la prins pe geam (la soare, se prinde mai repede), scurge-ți zerul și o să descoperiți alt gust! Și dacă tot e sezon, usturoiul puteți să-l înlocuiți cu leurdă, dar opăriți-o bine separat, are altă consistență și alt timp de fierbere.

  17. tapire, de unde si pana unde e allotmentul asta? si cam cati mp sunt?
    am mai auzit asta de la romani din GB. cat costa chiria pe el?

  18. Macar le-ai dus pe toate la bun sfarsit. Ai pus suficient cat sa-ti ajunga. Intr-adevar arata mai bine decat la inceput, se vede ca a fost pe maini bune.

  19. elfule, de la municipalitate. doozeci de lire pe an costă, o ‘jumatate de lot” (adică 125 metri pătrați, un lot îtreg e 250

    vine cu baracă și sursă de apă. Un ‘field’ (nu’ș cum sa traduc) este îngrădit, are comitet si field secretary; al nostru are vreo 60 de loturi.

    Ipswich are 18 astfel de ‘fields’
    https://www.ipswich.gov.uk/content/renting-allotment

  20. Exact sub acest nume o știu și eu”foi cu lapte”,dar fara usturoi si fara suc de rosii! E delicioasă! Mamaia ,cand facea,venea “peste coaste”de la Teis(Cozieni) la Lunca Frumoasa ,cu oala de ciorba pe bat . Asa era ea ,cand facea ceva”sa-le duc si la fete” 🙂

  21. Nu mi se pare că moare nimic.
    FB funcționează exact așa cum a fost gîndit: loc de păstrat legătura dintre oameni.
    Blogul… e formă de exprimare personală – nimic altceva.
    Aaaa… că noi bastardizăm blogul și îl transformăm în forum… aia e altă chestie.
    Nuș’… zic și io…

  22. Este delicioasă cu ardei gras/kapia/gogoșari copți și servită cu salata de roșii + ceapa rosie frecată cu sare!
    Iar vinetele e bine sa fie curățate fe semințe.

  23. A SE SUPĂRA CA VĂCARUL PE SAT

    În sensul de a se supăra fără nici un motiv pe toată lumea deodată; a se supăra fără motiv pe cineva; a se supăra fără temei, crezând că pedepseşte pe altul; a se supăra (fară motiv) pe altul, dar supărarea este spre propria lui pagubă.

    Expresia face aluzie la povestea văcarului mofturos – pusă pe versuri de Anton Pann – , care se tot mânia din te miri ce, cu toate că sătenilor nici că le păsa, ei treabă n-aveau de supărarea văcarului și nici nu doreau s-o cunoască.
    Atunci s-a gândit el, ca să-i învețe minte și să le pese de supărarea lui, să nu mai mănânce vreo trei zile la rând.
    După fiecare zi ce trecea, seara o înteba pe nevastă-sa ”ce zicea lumea prin sat? / Le păsa de dânsul, căci el n-a mâncat?”
    Iar nevastă-sa, care n-avea nici ea mai multă minte, îi spunea, de fiecare dată, că nimeni n-o întreabă nimic și nici n-o bagă-n seamă, gândind că ”poate și pe mine s-o fi necăjit”.
    Dar văcarul nu se lăsa, spunându-i soției: ”tot nu mă împac, / Nu mănânc nici mâine, și-o să vezi ce fac”.
    Și, trecând trei zile de grevă absurdă a flămânzelii, ”răzbindu-l foamea n-a mai întrebat, / Ci îi părea miere și codrul cel uscat.”