serenity

este început de decembrie 2010. mă aflu in Metz, un pitoresc oraș medieval de pe malul Mosellei, în Lorena.
un pospai timid de zapadă anunță un Crăciun ce stă sa vină, cu turta dulce, vin fiert si jucării. ne-am plimbat prin orașul vechi, printre tarabele multicolore, patinuarul instalat ad-hoc și roata mare a tiribombei

luminile felinarelor sunt domoale, galben aurii. e liniște.

pe malul apei sălciile picotesc, așteptând o primăvară ce e încă departe. dar nu sunt supărate. râul clipocește ușor, reflectând înapoi lumini pâlpâitoare, ca de lumânare, venite prin geamul parcă fumuriu al felinarelor galbene.

un cuplu de rațe, el si ea, plutesc legănat aproape de mal. poate și-au dat întâlnire aici. zâmbesc, nostalgic.

din întuneric doi bulgări de zăpadă țâșnesc, la interval de nici o secundă, aterizând în mijlocul cuplului acvatic. o explozie udă, și perechea țâșnește, în fâlfâit zăpăcit, în direcții opuse, dispărând în întuneric. după încă o secundă una dintre rațe reapare, scurt, alergând în direcția corectă.

e început de decembrie în Lorena. pace.

11 thoughts on “serenity

  1. Tapirul romantic, sa mor daca m-asteptam… :))) Te superi daca dau link la mine? Creca fac cenaclu literar, pe cuvantul meu! :))

  2. Suna ca naiba ce-am scris(tapire, tu nu esti romantic), voiam doar sa spun ca am fost surprinsa…
    La madelin am trecut deja ieri si am si comentat(scrisese doua versuri minunate), am comentat de 2 ori chiar da’ n-a mers… nu stiu de ce.
    Te astept asadar cu versuri. Surprinde-ne!:)

  3. ei, mi-am dat seama ca nu ai vrut sa sune nasol, de aia am pus zambareti.

    poezii – stau demult in bara de meniu de sus 🙂 da’s vechi.

    la madelin daca nu ai mai comentat pana acum (sau ai comentat cu alt email), primul comentariu (primul email nou adica) e pus intai la moderare automat. daca ti s-a aprobat un comentariu, dupa aia toate comentariile cu adresa aia de email intra automat.

  4. am mai comentat da’ cine stie, o fi vreo pr. tehnica.
    am citit cateva poezele… extramotional m-a dat pe spate, f. bune, se pare ca aveti voi samanta de poezie, ceva, in familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *