să’și pună tapirul perdele?

am o dilemă.
având în vedere sufrageria din poza de mai jos, nu știu dacă să pun perdele la geam au ba.
ghivecele de flori ar cădea în spatele perdelei, între perdea și geam
(perdele d’alea cum-le-zice, nu draperii… sunt puse la uscat în poza doi, că tocma’ ce le-am spălat)
votați rogu-vă
pozele sunt clicăibile


(și perdelele)

(și de probă:
-până în podea

– sau cu perdeaua tăiata scurt

34 thoughts on “să’și pună tapirul perdele?

  1. Cred ca e mai bine sa le pui desi se pierde din luminozitate dar, ferestrele sunt destul de mari si arata mai bine cu perdele. Ai putea incerca sa asezi muscatele intre ferestre si perdele fiindca, nu e deloc inestetic daca perdelele cad pe podea in unhi obtuz.

  2. poti sa’ti pui doar draperii si sa le tragi seara cand aprinzi lumina, sa nu te vada aia care intra pe autostrada.
    la ce ferestre ai, mai ca mi’e sa’ti zic sa nu pui perdele, ca strici privelistea. Insa daca pe tine nu te jeneaza paparazzi, atunci nu mai da bani pe ele (ca si asa sunt foarte scumpe, eu am dat vreo 300 de franci pe perdele si draperii)

  3. dar se vad florile prin perdele? ca din poza a doua nu-mi dau seama cat sunt de groase…eu zic ca da, pentru ca mie imi plac (perdelele, in general)
    am vrut sa-ti spun mai demult ca-s mortale muscatele tale – aici le-a cam chelit caldura de frunze si oricum gasesti greu culori de-astea “de tara”, eu am dat sfoara-n tara pentru una alba si am facut si cereri speciale pe la babutele din Matache 🙂

  4. lavinia, da, florile încap între perdea și fereastră, în intrândul acela (galeria este un pic în fața zidului oricum). arată bine cu perdele într-adevăr, am văzut din tren la alte apartamente

    holiday, deja le am, și pe perdele și pe draperii, de aia zic… paparazzi nu mă deranjează, nu e nici o stradă mare acolo, doar stația de tren. dar îmi place cum arată cu perdele…

    irina, se văd, uite am mai pus niște poze.
    am două variante de fapt, să las perdeaua până la podea sau să o scurtez – oricum trebuie să tai din ea că e prea lungi

  5. eu zic s-o lasi pana aproape sa atinga podeaua (nu de tot, ca nu atarna frumos), dar nu ca in ultimele doua poze, acolo nu-i nici cal, nici magar

  6. eu votez pt. perdele, dar daca cumperi alt model mai simplu/natural, nu asa incarcat; dar sa fie la fel de transparent si tot deschis la culoare (alb/bej)

  7. E foarte frumoasa perdeaua!Iti recomand sa o scurtezi pana aproape sa atinga podeaua,la aproximativ 3 cm ditanta.Muscatele se incadreaza foarte bine intre fereastra si perdea.Imi place livingul tau.E atat de luminos si relaxant,iar plantele aduc multa bucurie!

  8. Să-și pună, să-și pună! Moș Pinocchio și domnu’ Inginer n-au pe nicăieri, dar din cînd în cînd sînt necesare. Și cînd nu sînt necesare și stau trase la o parte, încadrează bine peizajul.

  9. niste perdele vaporoase , unduioase (!), mate si FARA model , care sa atinga podeaua . pt efect maxim probabil trebuie muuulti metri.
    zic si io.
    scuze ca ma bag!

  10. da’ de ce scuze?? io v-am invitat
    deci vaporoase, fără model, alb-bej-crem
    am notat

    pinocchio, la aia mă gândeam și eu, le trag la o parte și nici nu se văd

  11. d’aia sunt și eu în dileme… arată super și așa… dar mă gândesc că la iarnă când e beznă arată mai bine cu o perdea decât niște pătrate negre (deși vine lumină de afară de la stația de tren)

    și mă gândesc la niște lumini mici pe podea în spatele ghivecelor să le luminneze din spate, indirect.

    ok, ture la IKEA sau alte locuri pentru perdele diafane… pe alelalte le aduc lu’ mama…

  12. pentru lumini mici care sa evidentieze formele seara , iti recomand niste leduri mai puternice , cu lumina galbena (adica in tonul luminii de lumanare). e lumina rece si ledurile consuma putin si dureaza mult. nu trebuie puse multe , un grup de cateva ajung.
    acu’, daca nu gasesti perdelele vaporoase mai merge si un set de 2 draperii din tafta care sa se potriveasca cu podeaua. tot fara model si tot lungi.

  13. exista niste rulouri verticale,din panza.sunt de diferite culori si,relativ,transparente.mie-mi par foarte practice.

  14. hmm. deşi votul arată majoritate pentru NU, lumea comentează cum că DA.

    ca să îmi dau şi eu cu părerea : alea diafane, transparente îs faine să şi fluture mediteraneean aşea… ori geamurile par fixe, deci nexam curent. mişto ideea cu luminiţele pe sub flori.
    eu am votat fără de tot. pentru serile de iarnă mă gândesc că vor fi ca nişte oglinzi mari când în cameră e lumină. nu?

  15. catherine, e ca la referendum 🙂
    da, ferestrele sunt fixe, sunt imense

    nu prea vor functiona ca oglinzi pentru ca afara este destul de luminat, de la peronul acela, am toata noaptea o lumina difuza in sufragerie (ceea ce imi place de fapt).

    o sa ma uit prin romania dupa perdele simple si diafane; alea de le am sunt intr-adevar prea incarcate cu modele, se potiveau la ferestrele mici din apartamentul vechi (incadrate de draperii verzi), dar nu aici. le pot tine trase in dreptul coloanei despartitoare sau in lateral, deci impac si capra si varza si lupul

  16. Irina a zis:

    …si oricum gasesti greu culori de-astea “de tara”, eu am dat sfoara-n tara pentru una alba si am facut si cereri speciale pe la babutele din Matache

    da, eu am gasit in piata o muscata alba acum doi ani dar i-am pierdut urma intre timp, ca am pierdut niste muscate cand cu inghetul. acum n-am gasit in piata decat rosii si roz (m-am trezit cam tarziu sa caut muscate in piata). de acum incolo, insa, nu-mi mia ingheata muscatele. sunt curios cum or sa o duca iarna la geam – lumina vor avea in continnuare

    si ale mele sunt cam batute de soare vad, cele de anul trecut (alea mai mici in poze, alea inalte sunt cumparate recent), se ingalbenesc frunzele un pic pe margini. nu prea stiu ce sa le fac.

  17. am gasit si eu alba, noroc ca portarul nostru are rude la tara 🙂

    astea de aici s-au ingalbenit si au ramas fara frunze afara (la 40 grade – ma indoiesc ca acolo sunt tot atatea, chiar si langa geam), poate ar trebui sa le uzi mai putin, ele din cate stiu eu trebuie sa stea in vase de lut, sa se aeriseasca pamantul foarte bine, si sa fie udate mai rar.

  18. ai grija la numaratoarea voturilor!eu nu votez ca nu ma pricep.asta nu-nseamna ca boicotez!

  19. Chiar așa, ai grijă cu numărătoarea. Moș Pinocchio a votat de fiecare dată cînd a intrat pe pagina asta (nu vă spun de care parte), doar așa, să vadă dacă merge… De-asta taaaare ne plac nouă referendumurile…

    😀

  20. Irina a zis:

    poate ar trebui sa le uzi mai putin, ele din cate stiu eu trebuie sa stea in vase de lut, sa se aeriseasca pamantul foarte bine, si sa fie udate mai rar.

    vase de lut, iete o idee buna, io am de plastic
    o sa cuget daca e bine sa le mut acum sau mai la toamna

    iata ce zici si regii

    Watering and feeding
    Water moderately during the growing season from spring to summer, avoid the compost becoming too wet and provide good ventilation. Apply a balanced liquid fertiliser according to the application instructions on the packet, every 10-14 days in spring. Once flowers start to form, switch to a high potassium fertiliser such as tomato feed. Water only sparingly in winter. Many will continue flowering if kept at 7-10°C (45-50°F).

    deci potasiu mai mult. ce sa fac, sa le dau banane?

  21. Cum adică…fără perdele?!?
    Unde s-a mai pomenit vizuină fără perdele?

    Până și io… la toate cotețele, am perdele.

    Nuș’cine a votat contra, da’ bănuiesc că-i un vânzător de jaluzele dă plastic, dă la bricostor.

    Acuma… serios:

    Erau puse galeriile când ai intrat în casă?
    Ori le-ai pus tu?
    Dacă erau… ce-ți sugerează asta?

    Nu mi se par încărcate ca model; e distinse, alea. Când o veni Pinnochio în vizită, te ochește de pe peron, știe unde să arunce cu boabe dă struguri.

    Luminițe… mdeah, e dă încercat… da la încălzirea globală te-ai gândit? Frumos îți șade, mărești amprenta termo-energetică… și mai și scoți bani dân portofel…

    Dacă nu pui perdele, musai să cumperi 3-4 manechine, că o să arate ca la mol altfel.

  22. păi erau, că’s puse default pă gustu omului
    și io sunt pentru perdele, rămâne să decid dacă alea sau altele.

    cu luminițe m-am gândit la bandă d’aia cu LED, fără amprentă,da’s cam prea scumpe pentru un pamplezir.

  23. cam așa încercam și io să sugerez – că e scumpe.
    da’ am altă idee: leduri d-alea ieftine, de grădină, solare. 1 leu unu’, dacă iei la snop; arunci țepușa de înfipt în pământ și aia e! nu tu priză, nu tu bătaie dă cap, pornesc singure, dau o lumină oarecare… plus că e bune de ecsperiment – iei unu-două și vezi cum stă treaba.

  24. blegoo, chiar alaltaieri ma uitam in magazin la ornamente d’alea cu becuri bagate in tuburi de silicon transparent, de se folosesc preponderent iarna la sarbatori. preturi mai atragatoare, deasemeni. ce nu stiu este daca se incing tare – desi daca nu se topeste plastiul ala de tub nu s-ar topi nici podeaua mea (le-as pune direct pe podea)

  25. Nu se încing, nu se topesc; da’ tot trebe să le bagi în priză.
    Plus că, în experiența mea, deși sunt relativ maleabile… niciodată nu ajungi să le ai drepte-băț.

    În contrast, alea de grădină, cu colector solar, le pui unde si cum vrei… pornesc doar când e întuneric, dă capu’ lor… lumina e relativ blândă… merge să le adaptezi la cum vrei tu… și cel mai important e că sunt garantate că te țin toată veața (dacă nu trăiești mult).

    Poză:
    http://twitpic.com/aej8w2

  26. @ tapirul:

    ledurile nici nu se incalzesc , daramite sa se incinga si consuma foarte putin. foarte.
    din cele insirate pe banda adeziva avem noi in bucatarie. e adevarat ca alea erau scumpe dar mai exista leduri vandute individual sau inseriate (cred) cate 3 , etc. unele dintre ele sunt de putere mare , genul intalnit la lanterne.

  27. păi ledurile nu, mă gândeam la chestiile alea mai ieftine cu beculețe normale, de se folosesc de crăciun.

    o să mă uit dupe chestiile solare ale lui blegoo

  28. tapirasu’ , ai rezolvat cu perdelele sau astepti flori de gheata la fereastra ca sa iasa mai ieftin ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *