mituri

de exemplu ala cum ca femeile sunt mai ordonate, curate, aranjate, dichisite, igienice (etc) decat barbatii
vorba lui Dem Radulescu, Dumnezeu sa-l odihneasca, “vax Albina, crema Puca”

am acumulat suficienta experienta. nu acasa (nici nu ar fi semnificativ statistic). la camin in E in Grozavesti, de exemplu (sa spuna amicii cerbul si coiotul cum s-a modificat igiena la dusuri si toalete dupa ce caminul a devenit mixt); la departament in Oregon de exemplu; la institut aici, de exemplu.
ba frate, suntem doi barbati pe palier, si dooj de femei. avem o bucatarioara ingusta, cu chiuveta, frigider, etc. ce e frate (de fapt soro) asa greu sa-ti speli cana dupa ce bei cafea, sa o stergi si sa o pui la loc? de ce tre’ sa o lasi in chiuveta nespalata? sau pe chiuveta, spalata, dar nepusa in dulap? mai ales ca s-au trimis emailuri, s-au pus afise, s-au alea. de catre colega frantuzoaica. nu mai zic de farfuria in care ai mancat paste. nu mai zic lasate peste weekend.
colega frantuzoaica pleaca in ianuarie si o sa preiau io postul de “kitchen nazi”. sa vezi atunci.

6 thoughts on “mituri

  1. dom’le eu am citit undeva, nu mai ştiu unde, o teorie: cică oamenii dezordonaţi, îngălaţi chiar, trăitori nonşalanţi în haos ar avea un “interior” stabil, o ordine interioară şi-o armonie aşa încât nimic nu-i tulbură. în timp ce, noi ăşti’lalţi, ordonaţii, maniacii CU CUrăţenia şi simetria, am avea gândurile vraişte, spiritul nărăvaş, neliniştit, neostoit. şi sau. e de studiat, nu?

  2. hîm. oricum ai da-o, văd, “noi” picăm bine, sereni armonizați (poetic) sau nărăvași cu pletele-n-vânt, neliniștiți (tot poetic)

    o fi teoria distonanței cognitive, mai degrabă?
    poate ne spune vlad

  3. Catherine is right!

    Camera mea e cam asa. Imaginati-va una plina cu de toate si-aflata-ntr-o ordine perfecta. Acum, se umple complet cu apa (sau alt lichid), se agita puţintel, se lasa sa se scurga complet apa si ce ramane e camera mea.

    To say nothing about the dogs.

    Da’ “interiorul” e stabil, e-ntr-o ordine interioară şi-o armonie ceva de speriat, nimic nu-l tulbură.

    Catherine is right again.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *