cenzura veche

am încercat să comentez, la articolul Stilistica plagiatului de pe contributors, cu o referire la plagiatul (și al) doamnei procuror general kovesi, prezentat în mare detaliu de către grupul de investigații politice.
comentariul meu nu a fost aprobat, deși am încercat trei variante.

am trimis acum un comentariu simila aceleiași scrieri, publicată de dilema veche (cel de jos). deocamdata mi se spune “comentariul tău este pus în coada de aşteptare pentru a fi moderat de administratori şi va fi publicat după aprobare.”

oare există o stilistică a cenzurii?
dacă menționez cuvântul-cheie “Kovesi” legat de celălalt cuvânt, “plagiat”, oare va trece comentariul de filtrul cenzurii? – pentru aceeași scriere pe contributors.ro, cenzura a funcționat în triplicat.

mă numesc cristian dogaru, sunt cercetător la universitatea din berna și nu am nicio simpatie politică. până recent (alegerile locale 2012) am fost semi-ignorant despre situațiunea politica din românia; nu sunt deci nici băsist nici anti, deși o să votez împotriva unei suspendări ilegale și abuzive. bolșevismul grupării politice de la guvernare și, mai ales, dezvăluirea furturilor intelectuale de la nive  inalt m-au făcut, însă, mai dornic de a fi la curent cu ce se întâmplă în țara care, totuși, este a mea.

problema furtului din educație, însă, mă interesează în mod deosebit. lucrarea de plagiat a doamnei procuror general kovesi este la fel de plagiată ca a primului ministru, dincolo de orice îndoială, dacă citești “istoria comparată” prezentată, cu migală, de grupul de investigații politice. personal nu mă uit la culorile lor politice – oare dilema veche se uită?

One thought on “cenzura veche

  1. Kovesi asta cine e, adica ce culoare politica are? Ma gandesc ca n-ar trebui sa fie colorata politic, fiind prim procuror, nu?

    Ba, o sa ajungem naibii sa creada lumea ca suntem toti niste hoti, plagiatori, cumparatori de dimplome universitare… daca astia sunt “elitele”… sau astia sa fie doar oportunistii, cei care vor sa ajunga cu orice pret, “acolo sus”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *