domnule prim ministru

from:Dogaru Cristian
to: drp@gov.ro
cc: office@agerpres.ro; danielaroman@agerpres.ro; redactie@hotnews.ro; redactia@ziare.com
subject: conferința “Diaspora in Cercetarea Stiintifica si Invatamantul Superior din Romania”

Bună ziua,

Mă numesc Cristian Dogaru și sunt cercetător științific la Universitatea din Berna; prin urmare conferința “”Diaspora in Cercetarea Stiintifica si Invatamantul Superior din Romania” mă privește în mod direct.

Consider o insultă majoră faptul că o astfel de conferință are loc “sub inaltul patronaj al Primului Ministru, Dl. Victor Ponta”, așa cum reiese de pe site-ul guvernamental care anunță acest eveniment (http://uefiscdi.gov.ro/articole/3083/Cea-de-a-treia-editie-a-conferintei-Diaspora-in-Cercetarea-Stiintifica-si-Invatamantul-Superior-din.html).

Domnule prim ministru Victor Ponta, dumneavoastră vă aflați sub suspiciunea de plagiat academic. Din punctul meu de vedere – și din punctul de vedere a unor organisme abilitate – acuzația este validă. Prin urmare nu aveți dreptul etic și moral de a prezida, sub înalt patronaj sau nu, o astfel de conferință.

În semn de protest am inițiat petiție de boicotare a conferinței. A fost deja semnată de un număr mare de oameni, mulți din diaspora, mulți cercetători. O găsiți aici: http://civitas.dogaru.net/boicotarea-conferintei-diaspora-in-cercetarea-stiintifica/

Vă rog să vă opriți un pic și să reflectați.

***************************************************
Cristian Dogaru, MD, PhD
Research Fellow
Division of International & Environmental Health
Institute of Social and Preventive Medicine
University of Bern
Finkenhubelweg 11 – 3012 Bern – Switzerland
Tel +41(0)31 631 36 16
Fax +41(0)31 631 3520
www.ispm.ch
**************************************************

9 thoughts on “domnule prim ministru

  1. Frumos! Asta ca sa nu spuna ca nu i-a zis nimeni ca nu-i in regula sa faca asta.

    Nu m-ar mira, in schimb, sa vina cu un argument de genul “conferinta este patronata de institutia primului ministru, nu de persoana care o intrupeaza momentan”. Stii cum sint astia, descopera institutiile in cele mai neasteptate momente.

  2. in mod sigur vor cauta eschivari – asta in cazul in care se obosesc sa dea un raspuns
    mi-au raspuns cei de la ziare.com, totusi; daca ajunge la ei, se agita apele un pic mai tare. au zis ca asteapta decizia de azi vis-a-vis retragerea titlului de doctor lui ponta.

  3. Am vazut si pe contributors o trimitere la comentariul tau la articolul lui Tismaneanu, au ei o rubrica in dreapta, “E randul tau”.

    Universitatea Bucuresti, chiar daca au dat decizia de plagiat deja, vad ca se misca mai cu atentie acum, comisie a Senatului, punct de vedere juridic, mai catinel. Tocmai a aparut stirea cu decizia lor. Acu’… eu nu spun ca schimba caruta, da’ nici prea multa vlaga nu vad.

    Partea cu adevarat proasta este ca valurile din mass-media nu prea mai au efect. Cred ca s-a depasit de mult pragul de saturatie. Cu atit mai mult cu cit opinia publica este fracturata in doua tabere, ambele vehemente si ireconciliabile.

    Dar asta conteaza doar partial. Ma bucur sa vad ca oamenii nostri cu PhD reactioneaza public la mizeria asta. Reactionam si noi, restul, da’ parca e mai de efect cind vine de la voi 😀

  4. Adica ce? Noi, inginerii, ce avem? 😀

    Pe la noi pe la Magurele (Facultatea de Fizica) circula un alt banc cu ciini. Pe scurt, ciinele de Magurele se lauda: sa vezi la noi viata de ciine 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *