tinereţe fără tinereţe

Oare de ce nu am ştiut că Francis Ford Coppola a făcut un film după nuvela lui Mircea Eliade?
Absolut fantastic. Un film făcut din bugetul propriu, filmat aproape în întregime în România (ah, aşa de plăcut să recunosc locuri familiare…inclusiv gara din Piatra Neamţ…), producţia, scenariul şi regia.
Tim Roth face un rol magnific. Un actor mai puţin cunoscut (Pulp Fiction?), dar un actor desăvârşit. Primul rol mare în care l-am văzut a fost în “La Leggenda del pianista sull’oceano”, care m-a lăsat cu gura căscată (mai mult rolul decât filmul per se).

Recomand cu mare căldură – “Youth without youth”

14 thoughts on “tinereţe fără tinereţe

  1. N-am văzut filmul lui Coppola dar Tim Roth e într-adevăr un actor excepţional. Îţi recomand Four Rooms ca să vezi ce poate să facă şi într-un rol comic. Filmul e făcut în 1995 şi e compus din patru poveşti diferite şi destul de trăsnite (fiecare are alt regizor, iar ultima e de Tarantino) care se petrec într-un hotel unde Roth este recepţioner (bellhop).

  2. Am citit cartea înainte aşa că am fost dezamăgit de varianta low-budget pe care a făcut-o Coppola. Mai ales că subiectul merită o mini-serie la cât material e acolo. Oricum, poate că nu-i Iliescu aşa de negru şi până la urmă orice publicitate e utilă pentru opera lui Eliade.

  3. miniserie da, de acord. Dar e greu sa il ecranizezi pe Eliade, de aia zic ca mie mi-a placut (si ca nu am fost dezamagit), considering.

  4. Ha…tocmai vroiam sa ma duc sa vad filmul cu Brad Pitt de-a iesit acu”…. aceeasi tema ..ma duc sa iau si DVD-ul asta daca e pe piata

  5. Nu conteaza. Sau conteaza, poate. Eram curios daca te-a plictisit filmul stiind cartea (recte filmul e prost) saute-a plictisit fara sa fi citit cartea (recte povestea e proasta)

  6. Dreptu-i, am citit nuvela in asteptarea filmului. Sunt de acord ca se putea face mai mult cu si din ea (chiar FFC insusi putea, nu-i vorba). Filmul mi s-a parut un pic grabit, un pic neexplicat, un pic mai mult in urma “atmosferei originale”. Abia acum imi dau seama ca povestea cu “mi-a placut mai mult cartea” inseamna ca poti face mai mult cu niste amarate de cuvinte decat cu sunete si imagini.

  7. eu am vazut filmul………….nam mai citit cartea…..trebuia sa o citesc……….ma rezum la film ……tre sa fac un referat si nu stiu daka si-ar da proful seama ca nu am citit cartea 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *