leapşă cu cireşari

asta e o leapşa pe ouate.

unu: dacă ai putea să fii într-unul din cele cinci romane ale lu Constatin Chiriţă, în care ţi-ar place să fii?

Şi doi (corolar), ce cireşar ţi-ar place cel mai mult să fii? Io când eram mic voiam să fiu Tic (cu puseuri de Ursu), acum însă cred că aş vrea să fiu Dan. Haios, bun prieten, inimos, o perfecţiune a imperfecţiunii.

(surora mea cred ca voia să fie Maria……)

Adăugat mai târziu:
Cine doreşte, găseşte volumele, în format, zip aici:
[download_cat#2]

Series Navigation

60 thoughts on “leapşă cu cireşari

 1. Si eu am citit si recitit cartile, de fiecare data cu aceeasi intensitate si placere…cred ca tot 12 ani aveam atunci cand le-am citit pentru prima data; revenind cu picioarele pe pamant din adanca reverie personajul meu preferat este Tic datorita inocentei, perspicacitatii, si metodelor sale de a obtine cea ce vrea.Multumiri celui care a abordat tema aceasta deoarece am aflat multe informatii.Recunosc, si eu am observat cronologia cartilor.Aventurile lor mi-au inspirat pasiunea pentru mistere, la fel ca si dorinta de a face lucruri impresionante.A fost interesant sa urmaresc sentimentele personajelor, modul de a gandi.Cartile mi-au oferit posibilitatea de a evada din cotidian, practic erau cele mai frumoase ore. Cartea preferata sau mai bine zis cartile: “Castelul fetei in alb” si “Aripi de zapada” In asteptarea altor pareri, inchei cu replica lui Tic:”Brrr!”

 2. Buna! Eu sunt Raluca..am 12 ani (fara 3 luni..) si in vacanta asta de vara am terminat volum 2 si 3 si l-am inceput pe 4. Primul l-am citit in clasa a-Iv-a si nu mi-a palcut chiar asa mult, poate si din cauza faptului ca nu am inteles prea bine, la varsta aceea. Dar acum le ador! As vrea sa fiu in Castelul fetei in alb, pentru ca a avut un efect magic asupra mea, parca obligandu-ma sa le citesc si pe celelalte. Personajele… pai as vrea sa fiu Lucia, cred… Dar hai sa fac o lista (si fetele si baieti):

  1.Victor
  2.Ursu
  3.Tic
  4.Lucia
  6.Ionel
  7.Maria
  8.Dan

  Cam asa..chit ca imi plac toti la nebunie!

 3. bine ai venit Raluca, mă bucur că îți plac Cireșarii… mă cam temeam că în epoca lui Hannah Montana și Harry Potter nu prea mai citește nimeni Cireșarii… și ar fi fost păcat….

 4. Pai..am fost si eu o maniaca Hannah Montana si inca una foarte inraita, dar odata cu timpul am scapat de asta, cat despre Harry Potter, am si citit si vazut filmele si sincer mie mi se pare ca aceste carti au avut o influenta pozitiva asupra mea, desi nu au fost primele mele carti citite…

  Totusi, mai mult imi plac si mi-au placut Ciresarii! App. am terminat volumul 4.

 5. domne, nu-mi vine sa cred…
  mai sunt copii care citesc Ciresarii si le mai si place?
  inseamna ca nu e totul pierdut!

 6. Am 13 ani si, pot spune ca ciresarii e una din cartile mele favorite. Daca as fi cineva…as fi Maria. Da, il ador pe victor.
   
  Da, am fost fana hannah montana dar am scapat rapid de…hmmm…nebunia care a stapanit lumea.
   
  Revenind…am o intrebare,Sau 2.
   
  Pana la urma cine de cine se indragosteste? Am ramas in aer…se cupleaza cineva cu altcineva?
   
  si 2. Mai este vre-un volum dupa \”Drum bun, ciresari!\”

 7. Hmmmm ciresarii, nu stiu la cate citiri am ajuns, incredibila carte…nu stiu cati ati cumparat editia asta care a aparut cu Jurnalul National….are o prefata excelenta si in plus in ziarul in care a aparut primul volum erau niste comentarii foarte interesante despre tot ce a insemnat aceasta carte pentru Romania…

  Diana vezi intrebarea ta daca ‘s-au cuplat’ nu prea are legatura cu ceea ce putea sa contina o carte din acea perioada…sunt multe povesti de dragoste in ciresarii dar sunt greu de inteles astazi…

  Oricum eu la 13 ani aveam alte intrebari despre legate de acesti eroi….chiar asa de mult a trecut…?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *