japan culture shop

uitându-mă prin blogroll-ul sor’mii, îmi cad ochii pe o pagină.

se cheamă “Asociatia Japan Culture Shop”
şi se află la pagina http://www.japanculture.ro/
şi are drept scop acela că “sustine si promoveaza cultura japoneza si urmareste prin toate mijloacele pe care le vom prezenta mai jos crearea cat mai multor oportunitati de comunicare si de schimburi interculturale intre cultura nipona si cea romana.”

vede cineva ironia?

7 thoughts on “japan culture shop

  1. ca sa fim in ton, probabil ca pretul e in coroane norvegieneio’nteleg atractia asta pentru anglo-valaha, dar cu oleaca de control se poate trece peste, ca alminteri e cam penibil.dincolo de anglo-valaha cu nuca’n perete, pagina respectiva e o stradanie de admirat.

  2. pe de alta parte as recomanda (tuturor si paginii respective, daca nu are deja) “arta bento” – o forma recenta de arta in care mamicile creative realizeaza minuni cu “pachetelul de pranz” al copiilor (bento), ca de exemplu aici:
    http://goo.gl/piOau

  3. Io nu vad ironia.Vezi Maramures. Cauta pe facebook pagina “tarafagarasului” (sunt fotografii fabuloase). Mi-amintesc de niste japonezi care s-au nimerit in acelasi timp cu noi la Voronet. Erau extaziati (iar maicuta-ghid stia si limba engleza).Sunt oameni, chiar in tara asta nefericita, care se straduiesc sa “tina sus steagul” culturii (scriitori, muzicieni, artisti plastici, oameni de teatru). Traditii, prin cele cateva locuri din tara unde se mai pastreaza.

  4. nu, ironia este că se foloseşte anglo-valaha într-un efort (de admirat cum am spus) care nu are de a face cu limba engleză. de ce “japan culture shop” şi nu “despre cultura japoneză”?

    reflexul ăsta al anglizării limbii poate duce la situaţii hilare

  5. Pi or fi pus titlul anglicizat ca sa atraga vizitatori pe site, inclusiv niponi 🙂
    Hehe, zilele trecute la niste stiri romanesti, o spicherita o glasuit: Niponia.

  6. păi cică “japonia” este un exonim, un termen folosit numa’ în afara limbii respective (cum e şi “germania” dealminteri). şpicheriţa, fără să vrea, a fost corectă politic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *