9 thoughts on “evoluție

  1. ‘s mândru de fetele mele. sâmbăta le-am bibilit patru ore, că nu mai intrasem la ele două săptămâni – am avut niște november rain cu 14 grade numai

  2. Frumos!Eu am o gradina mult mai mare ,dar care mi-a pus o mie de probleme anu’ asta.Am produs rasadurile pe balcon (la bloc):150 fire-tomate (8 soiuri);120 fire-ardei(5 soiuri);80 fire -vinete(2 soiuri).Din pacate ,am facut o gafa monumentala.Am adus o camioneta de gunoi putrezit de pe camp,iar o data cu el si o infectie de fuzarioza si verticilioza(ofilire vasculara),care a atacat toate culturile.
    Din pacate tratamentele n-au dat rezultate.Grav este ca infectia poate persista 3-4 ani pe teren.Solutia este sa nu mai cultiv acesti ani culturile din acest an!!!
    Foi cu lapte !?!N-am mai mancat de 25 de ani.
    Am facut acum 2 saptamani,varza cu lapte.Cu mult marar si jumari afumate.Urmeaza…foi cu lapte!

  3. auleu, aia e ferma in toata regula.
    si asta da patanie.
    io am pus fasole de trei ori, si abia acum a rasarit ceva – frig si ploi. iar castravetii au rasarit in proportie de 60% (pusi direct samanta). plus ca am un tei care face umbra. morcovi am frumosi da’ nu stiu ce o sa fac cu ei la iarna, tre’ sa ii pun la nisip sau ceva de genul asta, anul trecut s-au uscat iasca.

    varza cu lapte, daaaa. cred ca n-am mai mancat tot asa, de vreo multi ani cand mai facea maicamare cand eram mic.

  4. Asta a fost concluzia mea.Pierderile sunt de 30-40% ,dar am vazut acum un reportaj dintr-o localitatea legumicola-Matca-Galati ,unde oamenii isi pired cultura a-2-a de tomate din solarii in procente de 90-100%.Ei dau vina pe semintele cumparate de pe internet de la o firma din Israel (conspiratie sionista!).Oamenii sustin ca semintele au fost infectate.Eu am cumparat semintele din Practiker.In zilele urmatoare il duc in vizita la gradina pe cel mai bun specialist din zona.Este plostinar de-al nostru :Dr ing Costel Vanatoru.Este baiatul lui Malincov.Omul este cercetator la Statiunea legumicola Buzau si are rezultate remarcabile.Ex : are cca 15 soiuri de legume omologate de el.Sper sa ma ajute sa deslusesc misterul acestui esec.
    Cand vii in tara ,va fac cunostinta.Poti lua de la el seminte pentru specii deosebite.Ex :castraveti pentru diabetici;rosii cu forma de gogosar ;rosii multicolore ;rosii cu puf s.a.m.d.

  5. mama, ce ne-ai facut cu figurinele astea…
    Dnul Nelu Copacel, rosii cu puf? La ce serveste puful? 🙂

  6. Pentru cora:
    Puful are strict rol de decor.Acest soi a fost creat de natura si om ,pentru cei ce intra in sera ca-n galeria de arta.

  7. auzi Nelule, poate tu stii, sau daca nu Costel Vanatoru…imi tot zisera vecinii p’aici ca ar trebui sa pun acoperis la rosii (fara pereti, doar patru pari cu acoperis) sa nu ploua pe ele, ca cica nu le place ploaia. mie mi se pare ca o duc bine-mersi si in ploaie. de udat le ud si eu cu furtunul la radacina (nu stropite pe frunze)

  8. Prin acoperire se evita ploile acide sau eventuale ploi cu grindina.In ultimii ani culturile infiintate direct in camp,au suferit pierderi majore datorita acestor ploi.
    Solarul nu se mai infiinteaza doar in scopul obtinerii unor culturi timpurii ,ci mai ales pentru protejare culturilor contra unor boli si daunatori si a grindinei.
    Solutia cea mai ieftina este acest acoperis.N-am vazut o astfel de incercare ,dar cred ca are sanse mici sa reziste la un vant mai puternic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *