comunismul cu faţă umană

o mai noua legislatie a statelor unite va permite agentilor de vama sa opreasca, spre cercetare, orice device electronic (laptop, ipod, etc) al persoanelor care intra, ies, sau locuiesc in statele unite.

Mai pe larg intr-un articol CNN.

4 thoughts on “comunismul cu faţă umană

  1. Saptamina asta m-a oprit militia, faceam poze cu un aparat destul de mare, pe spatiul public, unui pod feroviar cu lift, o minune a tehnicii si cel mai mare din lume acum 150 de ani cind l-au facut. Vine Garcea, ii dau grincardul biometric, cu amprenta si pupila, de 300 de dolari, si Garcea zice “pai si permis de conducere nu ai? atunci mai bine da-mi un credit card”. Mi-a facut poze fata/profil, mi-a sters pozele. M-a umplut de fridom, ca de bani si de inalta educatie deja eram plin.

  2. asta e ca garcea lu’ tata, prin anii 70, cand l-a intrebat de “scoala” si tata zice ASE, cibernetica, iar ala, “lasa astea, ceva clase de liceu ai?”
    Io de fridom sunt plin demult. Cand defilez la aeroport cu pantofii in mana, cu laptopul in cealalta, cu cureaua in stanga, in timp ce cu cealalta tin pantalonii sa nu cada.

  3. M-au pozat ca pe infractor, numai pe mine dintre miile de licurici dintr-o gara mirosind a pipi dimineata.

  4. Hmm… tre’ să ne aşteptăm la cele mai ciudate restricţii, şi asta sub eticheta “protejării populaţiei”… Faza e că ce vedem la americani, cam facem şi noi…adică Europa…

    Miliţienia asta mi-a adus aminte de o fază de acum doi ani. Eram cu un coleg libanez si la un moment dat am început să vorbim despre israelieni şi palestinieni. Io am amintit de ceva istorie, cu anul 70 când Israelul a fost cucerit de romani… în fine… date de care el nu era sigur, aşa că şi-a sunat tatăl (prof de istorie şi geografie) în Beirut. Acesta a confirmat spusele mele… şi atât pentru seara aceea. Peste câteva zile, îmi povesteşte colegul că a fost sunat de cei de la Poliţie şi apoi vizitat de nişte tipi ce i-au inspectat apartamentul, cu tot felul de întrebări despre conversaţia despre Israel purtată în arăbeşte… Atât. And I say Romania is my country….

    PS Şi tata tot cibernetica ASE-atică a terminat :o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *