şapte dune

Haaaaa! ca sa il citez pe un clasic in viata.

Acum ca am submis (asa se zice? ca sa ne fandosim un pic) dizertatia la comitete, electronic docamdată (copiile hard le livrez maine ca abia le-am ridicat de la Kinko) si ca mai pot respira umpic (vine defense-ul pe 4 septembrie), zic hai sa incerc sa incep sa ma gandesc cum sa incep leapsa de i-am promis-o lu’ vlad, si anume, asimov versus herbert.

Asa.

Si gandindu-ma io la Herbert si dunele lui (si duna lui mai precis, că dune ar fi dunes), mi-am a’s aminte de Dune 7. Pe care am citit-o io in studentie, scrisa cica de fiu-sau, Patrick (care de fapt Patrick e numele mijlociu al lui Frank, ca asa il keama pe el, Frank Patrick Herbert junior, a fost misto alegerea, pe fiu-sau il cheama Brian, saracu’), publicata de Nemira. Am aflat io mai dupe aia, acu fo cinci ani, ca de fapt nu ie scrisa de urmasii lu’ Herbert ba mai mult, e scrisa de un Român. Sincer să fiu, când am aflat s-a umflat pipota in mine, iote zic, poa’ şi ai noştri să scrie.

Aşaaaa. Şi cum mi-am adus io aminte de Dune 7 zic ia sa o caut io pe internet, sa vad, poate pica vro pleaşcă şi o pot daunluada (că nu o mai am, fi-mi-ar). NU am gasit sa o daunluadez, of course, da’ am aflat cine a scris-o de fapt. Haa. Pe blogul unora cu discutii despre sefe.

Acu’ nu stiu de ce li s-a umflat la aia ficatu’ in ei, ca scriau de parca autoru’ nostru roman ar fi facut pipi pe stema regala, mie cartea mi-a placut teribil. Teribil. Pacat ca nu o mai am.

Domne, bravo, ai un fan asigurat.

ba, si ia uite, am dat un search pe wikipedia cu Frank Herbert, sa mai citesc despre el ca tot am deschis subiectu, si iote al motiv de umflat pipota in mine, zice el intr-un interviu asa:

Herbert later related in an interview with Willis E. McNeilly that the novel originated when he was supposed to do a magazine article on sand dunes in the Oregon Dunes near Florence, Oregon, but he became too involved in it and ended up with far more raw material than needed for a single article.

Bai, Dune vine din Oregon, bai. Am fost la dunele alea de nisip (Oregonul e fascinant prin heterogenitatea sa), da’ uite ca trebe sa ma duc iara.

8 thoughts on “şapte dune

 1. nu’sh de ce zic ăia că nu sună a Herbert, că sună mai tare decât tot ce a scris Brian. Bănuiec că toţi cititorii se aşteptau să afle cine naiba sunt moşii ăia doi, si au fost dezamagiti (iete ca ne spune Brian ca mosii aia erau de fapt roboti). Da’ cine l-a citit pe Herbert cu atentie, mai ales adaugand si seria “Pandora” (chiar, cand am recitit Lazarus Effect, ceva imi suna cunoscut, si mi-am dat seama mai apoi ca e vorba de insulele organice – similar cu Ghilda Extinsa din Dune 7), nu poate sa nu remarce ca stilul (nu stilul de scriere, ci stilul de idei) seamana tare mult cu Herbert.

 2. cu drafturile inteleg perfect, si io as vrea sa mai trec prin trei drafturi ci dizertatia, dar ar mai lua un an si nu vreau sa mai astept

 3. fiind io mai leneş, abia acum îmi fac doctoratul, că am ţinut morţiş să mi-l fac numai din cazurile operate de mine. băi, şi m-am dus azi pă unde a ajuns arhiva celuilalt spital pă unde am lucrat – e o clădire cumplită, pă dărâmatelea, cu ziduri strâmbe şi ciobite, cu ferestre într-o rână – pe undeva pe lângă dulce mahala.
  mda. drafturile pentru doctorat. până pe 19 septembre tre’e să iau toate cazurile şi să prezint concluzia pentru referat.
  n-aş suporta o mire de drafturi şi în medicină. da’, ce să zic… am scris cu colegii o chirurgie toracică pentru restul medicilor. cred că sunt la al nouălea, al zecelea draft, în mă-sa…
  te înţeleg. baftă!

 4. uite aici o adresa pt downloadat:
  http://80.69.83.61/
  username : digibook
  parola : cartionline

  dc nu reusesti din prima sa intri pe adresa insista. e grozava pt cei ce nu sunt acasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *