don’t worry, be happy

Dar in perceptii culturale diferite.

Ne invata Bobby Mcferrin ca nu ar trebui sa ne ingrijoram, nu? “If you worry you’ll make it double”.

Ieri, la un pahar de vin, i-am pus melodia asta lui Toshiko, cu dedicatie (acum inainte de dizertatia ei). Imi zice ca stia melodia dar nu a ascultat niciodata cu atentie ce zice. A ras cand i-am zis sa asculte ce zice Bobby Mcferrin… A zis ca e asaaaaaaa de tipic pentru negri… dar pentru ea, pentru cultura japoneza, este total, 180 grade diferit. Am mai invatat un lucru – pe care il stiam de fapt, dar e exprimat mai concret acum.

Si apropo de negri, joi in Minneapolis in aeroport cel putin doi negri (o negresa de la security check in si unul de unde am cumparat gumă de mestecat) au râs de tricoul meu de la cerbu pe care scrie “I am huge in Japan.” …”o, man, i’m not laughing at you, man, but it’s so funny” – “yes” – zic io – “It’s from a friend, I’ve got a japanese fiancee, and this guy sent me this T-shirt … I still didn’t decide if he wanted to praise me or not. I mean, I am huge in Japan or I am huge only in Japan??”

4 thoughts on “don’t worry, be happy

  1. Pentru că ai făcut lumea curioasă şi ai dat mahalalei link spre iMed unde erau afişate poze, am dat şi peste unele cu Tapirul şi cu Cerbul. Aşadar, am putut înţelege gluma de pe tricou. 🙂 Lasă, că esenţele scumpe stau în sticluţe mici.

    Legat de Bobby McFerrin, îmi plac mult combinaţia cu Yo-Yo Ma şi interpretarea lui Ave Maria de Gounod cu fond coral. Mi se pare foarte tare faza cu “section leaders”.
    Nu în ultimul rând, viaţă lungă cu Toshiko-san pe fond de “be happy” şi “worry only when needed”.

  2. Of! Am încercat să later edit comentariul meu precedent, dar peste 10 minute a tot arătat că salvează… dar nu s-a terminat. Aşa că îmi cer scuze că am pus link-uri fără aprobare şi că am scris “Gounoud” în loc de “Gounod”. Iar urarea de sfârşit era pe fond de “be happy and worry only when needed” 🙂

  3. saru’mana de urari. Da, Bobby McFerrin e fenomenal. Mai are niste momente in care improvizeaza cu diversi… Wikipediind-ul pe McFerrin, am aflat si despre throat singing, in Tuva si Mongolia et al. Fantastic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *