opt’şopt

am vazut zilele astea filmul “88 minutes” cu Pacino. Ne cam plictiseam, nu mai vazusem un film demult, asa ca ne-am dus la video rental sa vedem ce mai e nou (sau vechi). Vazusem deja reclama la 88 minute (nu mai stiu unde), si stiam ca e cu Pacino (oricum nu poti trece cu vederea ca e cu Pacino, pen’ca apare proeminent pe coperta DVD-ului, Pacino-ul cu care ne-am obisnuit deja, cu privirea aia bântuită, cu părul vâlvoi-a-la-Pacino).

Mare pierdere de vreme. Vorbeam si cu amicul-care-ma-bate-la-racquetball, inteleg ca orice film este in fond o afacere (investesti niste bani, ca sa scoti un profit), dar unele filme sunt afacere si doar atat. Nu stiu ce il motiveaza pe Pacino sa apara ca iconic figure in astfel de filme (altul la fel de arid a fost “Simone”). Opşopt minute este un film cu un scenariu prost, intortocheat si implauzibil, fara nimic iesit din comun la regie sau alte tehnicalitati cinematice, cu un joc previzibil al actorilor, ca-din-manual. Pacino joaca bine, evident (desi cred ca in filmul asta a investit cat a putut de putin din talentul lui), dar asta nu salveaza un film prost. Misiunea lui Pacino ca protagonist a fost de a atrage spectatori, pe baza de ecuatie.

Inteleg de la Stefan ca nici alalalt film mai nou al lui Pacino, The Righteous Kill, nu e mai breaz (si in ala joaca si de Niro pe deasupra).

Apropo de Robert de Niro, mi-a placut tare mult (cred ca am mai zis de fapt) The Score. Singurul film de actiune fara violenta, fara efecte speciale si fara gloante, dar care te tine cu sufletul la gura nevertheless. Edward Norton face un rol mare (ah, cred ca am pomenit de filmul asta cand vorbeam de roluri secundare, da)

In schimb, Madagascar Escape 2 Africa a facut toti banii (bani obtinuti, partial, de la Nutrition Department si unul din numeroasele lor food sensory lab tests unde te duci si gusti iaurturi, le dai nota, si primesti 10$ in cupoane, Toshiko a luat in bilete la film).

Pana si titlul e ingenios. King Julien este crema filmului – in scena in care ii explica lui Melman cum se vorbeste cu o femeie imi aminteste teribil de Safta nebuna.
Un deliciu.

madagascar2poster-60608

Mai eram curios, totodata, daca alex leo serban a vazut The Man from Earth si ce parere a avut. Dar banuiesc ca nu mai da pe blogul asta.

71 thoughts on “opt’şopt

 1. nu, e citat.
  ps si hotaraste-te ce vrei de fapt, domnule! imi scrii pe mail, propunind ‘dialog civilizat’ (si-ti spun ca da, pe mail e posibil), apoi reapari pe blogu-ti, lasind sa se scurga aceleasi zoaie cornute & nedind raspuns la niciuna din multele inconsecvente pe care ti le-am semnalat… (sau poate si asta face parte din inconsecventa?)

 2. … sau poate ca dumneata, cu ‘zestrea’ cam flimsy a unei genetici culturale de data recenta, nu esti capabil sa percepi/pricepi rafinamentele unui ‘cineochi’ indelung exersat?
  ti-am mai spus: intre opinia unuia ca a.o scott (the leading film critic de la ‘ny times’), care m-a singled out ca un partener profitabil de dialog, si opinia dumitale, care post(-it-)ezi energic pe blog, da-mi voie sa aleg opinia ‘mai’ competenta 😉

 3. He-he. Cuvantul muian te descrie foarte adecvat si fizic si la comportament. Nu e cazul sa dam in alte grandomanii, ” la culture, c’est moi” avem destule as is. Nu da nimeni muie culturii daca iti spune tie ce jegos jalnic cu spoiala de cultura esti. Superior my ass.

  Nu mai veni cu NY times, e penibil. It’s a pathetic outfit( parca nu-t placeau comunistii, sau sunt ok cand te cred pe tine dastept?) on the way out. Si cu Cannes am dubii serioase, dupa ce i-am vazut pe toti cum se imbulzesc sa-i faca felatie pseudodocumentaristului Michael Moore. Poate acum 50 de ani.

  Ca sa rezumam, esti un parazit social perfect( macar daca ai fi un plasmodium, ceva mai inteligent, dar tu esti un oxiur), nu vad nici un fel de creatie la tine ( decat mizerie si zgomot) ai o slujba inutila si o faci prost si pe aia( vezi filme pe sarite si le comentezi foarte superficial), ai un bagaj genetic dubios( as lasa-o mai moale cu sangele albastru, NU e motiv de lauda, din contra) un fizic ingrat si un caracter infect.

  Vii cu teorii stupide, cultura mostenita genetic ca si cum ai iesit din kidza ma-tii cerand o stridie si un volum de Shakespeare , habar nu ai de genetica, biologie, psihologie. Ai audienta la tampiti si ai tupeul sa-i dispretuiesti pe tampiti.

  Daca ai avea putina introspectie ai intelege ce-ti spun, dar nu prea am sperante cu tine, retardul ramane retard si in matase si in cocina.

  Vrei dialog civilizat numai cand vezi ca tactica ta de kakao a esuat lamentabil si nici atunci nu il vrei civilizat, doar cu mai putine invective.

  O tzoapa poate sa fie in acelasi timp si mai gentleman si mai tzoapa decat tine. Si paradoxul asta te scoate din peisaj. Explicatia e foarte simpla. Tzoapa aia e mai inteligenta decat zece inbrezi ca tine domnule alex” leo” muian.

 4. Asa, de curiozitate, a o scott ala, a cata generatie e? Daca ne luam dupa criteriile tale, daca nu vine de la regina Elisabeth, nu prea conteaza. Sau conteaza? Macar eu te-am injurat consecvent. Tu de ce nu esti consecvent? Si de ce vrei consecventa, daca tu nu o oferi? Stiu, inca nu am vorbit despre faptul ca nu le ai nici cu logica, dar aici ai o scuza, nu toti ne tragem din Aristotel.

 5. He-he. S-a suparat muianul. Consecvent inconsecvent. Dar consecvent inbred. Mare dobitok. Ii face omul un bine si nu pricepe. Ce ti-am scris eu te-ar ajuta potential mai mult decat toti prietenii aia care-ti cultiva imbecilitatile. No good deed goes unpunished, I guess.

  Ia-ti frumos your royal (ly kicked ) cultured ass si cara-te pe meleaguri mai cultivate, unde gasesti dobitoci pe care ii poti impresiona cu cretinismele tale. Pe aici nu ai nici o sansa si nici nu prea faci fata intelectual vorbind. Again, de unde nu e…So much for the great alex” leo” muian.

 6. dom’ serban, nu io am promis dialog civilizat, dumneata ai promis. Si asta pe email. Eu nu am incalcat nici o promisiune inca.

  Discutia ta de aici cu cerbu te priveste pe tine, nu pe mine. Sper ca nu ai pretentia sa ti se vorbeasca frumos, aici, dupa ce ai dat buzna cu haznaua.

 7. PS: si sper ca nu ai pretentia sa iti raspund la “incosecvente” right away. Sau daca ai pretentii, sa le ai sanatos. Raspund cand am timp si chef.

 8. well, U don’t have a magic wand to change all that anyway – so reality STAYS that way! ;P
  how?
  like this:
  the biggies praise me,
  the students flock to my classes,
  EVERYTHING i do proves a success!

  u may say i’m just lucky… & a ‘social parasite’… & this’n that… WHO CARES??
  @ the end of the day, i win again 😉
  ps as u can see, my morale is strong, so no amount of criticism will ever make even a small crack in my spite-proof self!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *