lucruri de prost gust

Mai scriam pe undeva despre lucruri care ma “inervează” – chestiile de prost grup ocupa un loc de frunte intre ele. Hai sa fac o lista (incompleta):
– sa fii intr-un Mall la un magazin de “ţoale” si sa “rasfoiesti” printre hainele agatate pe umerase, cu o mana, in timp ce cu cealalta vorbesti la celular. Obiceiul apartine in mod aproape exclusiv femeilor. De ce mi se pare de prost gust? – nu stiu, dar asa mi se pare. Poate pentru ca a devenit un fel de poza, un fel de “asa se face”, “asa e cool”. Ma trec fiori reci cand vad scena asta.
– sa posezi si sa conduci pick-up trucks and SUVs fara sa ai nevoie de ele. Nu e numai de prost gust, dar e de-a dreptul comic (sa nu mai spun primejdios) sa vezi un ditamai Chevroletul condus de o blonda de 1.50 si 56 kg, intinzandu-si gâtul sa vada peste volan (fara mare succes)
– vorbind de masini, sa nu semnalizezi cand schimbi directia. Cireasa de pe tort a prostului gust este sa semnalizezi dupa ce ai inceput sa schimbi directia, cand deja e clar ce faci.
– sa vorbesti la telefon/trimiti SMS-uri/verifici casuta vocala/etc cand esti cu cineva la masa, la terasa, la o cafea, etc. Evident, in afara de situatiile absolut necesare. Am asistat nu demult la o scena la care imi venea sa le dau cu scaunul in cap: intr-un grup de prieteni, intr-un pub, una dintre tipe trimitea mesaje SMS (cred, ca se holba in telefon si butona de zor) in timp ce dadea din cap din cand in cand si mormaia cate un “yeah?”, adica vezi Doamne participa la discutie.
– tot telefon: sa vorbesti la telefon cand ajungi in magazin la casa, sa platesti.
– sa nu iti dai jos ochelarii de soare cand te intalnesti cu cineva si stai de vorba. Sau manusile, inainte de a da mana.
– etc

3 thoughts on “lucruri de prost gust

  1. “- vorbind de masini, sa nu semnalizezi cand schimbi directia. Cireasa de pe tort a prostului gust este sa semnalizezi dupa ce ai inceput sa schimbi directia, cand deja e clar ce faci.”
    Ce fain e la voi…macar se semnalizeaza. La noi s-au asezat panze de spideri pe clapeta de semnalizare. Singura semnalizare este sunetul:” vajjjjjt” pe care-l face masina care-ti taie fata. Singura chestie pe care-o poti face, este sa scoti capul pe geam si sa-i amintesti de unde se trage 🙂

  2. Ei, atunci ce zici de o vizita la cineva in Romania, unde merge televizorul in permanenta si gazdele vorbesc cu tine si se uita la televizor? Ca si vorbitul la telefon sau butonatul lui in timp ce faci altceva, cu altcineva: Sunt situatii in care, teoretic, ar trebui sa acorzi atentie cuiva, dar nu o faci. Chestie de politete.

  3. Gipurile sint strict necesare salvarii planetei. Test grila: cine e mai ingrijorat de salvarea planetei: A. beijingoshii, B. abujenii, C. bucureshtenii, D. newyorkezii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *