cotele apelor dunării

eu prognostichez că băsescu nu va fi suspendat. nea zambilă (antonescu, n.r.) și-a văzut juma’ de vis și întrezărește și jumatea ailaltă (plus că iote, pesedeul se ține de cuvânt), și va fi lăsat să iasă la bară de doo ori pe săptămână să urle la băsescu (“șo pă ei crinule!”), vorba lui Pleșu, transmiţîndu-i lui Băsescu al 3547-lea „avertisment serios“.

mă bazez pe oareșce logică – deși nu știu dacă logica e o boală de care suferă ponta și pesedeul lui (apropo, se cheamă PSD, nu USL, partidul liberal nu mai există, e doar aripa mai de dreapta a PSD-ului)

– ponta are nevoie de un țap ispășitor despre care să urle “păi da! noi vrem să facem bine țării, da’ uite nu ne lasă dictatorul!”
– publicul care acum îl urăște încă pe băsescu (și din care mulți stau într-un fel de exepctativă și pe jumate aprobă pe ponta) nu ar mai avea altă țintă a nemulțumirii și s-ar îndrepta – firesc – către putere
-e mai bine să ai un președinte la putere dar în lesă, izolat și fără multe pârghii (aici ponta poa’ să se înșele, de fapt), decât să-ți asumi tu responsabilitatea. nu uitați, austeritate este și va fi în continuare (PSD-ul a uitat brusc toate promisiunile de acum trei-patru luni și au trecut pe șestache legi pe care le opuneau), populația va fi în continuare nemulțumită
– ponta i-a arătat lui băsescu mușchii, a zdrăngănit din săbii, pentru a-și ușura lupta pentru prim ministru de la toamnă
– calculele lui ponta și ale PSD-ului său (sau mai degrabă invers, ponta e de fapt un fel de pion repede lepădabil dacă e cazul, vezi cazul geoană – numai că e prea idiot, plin de el și cu caș la gură ca să realizeze asta) au fost stricate de băsescu și asul lui din mânecă cu plagiatul. l-au forțat să ia niște măsuri care l-au compromis, și l-au compromis în afară, acolo unde contează. ponta si pesedeul, cred eu, au mizat pe o imagine externă bună, de prim ministru tânăr și energetic și modern, imagine care e țăndări acum
– legat de punctul de mai sus, opinia publică internă și mai ales internațională a reacționat (mai) prompt; america și europa au dat primele semnale. cum ziceam, PSD-ul se bizuia pe liniște afară și imagine frumoasă, în timp ce-și fac mendrele în țară. nu le-a ieșit, iar asul din mâneca lui băsescu a fost perfect, pentru că l-a compromis pe ponta cum nu l-ar fi compromis acțiunile proprii, și a declanșat un bulgăre de zăpadă.

om trăi și om vedea

Series Navigation

19 thoughts on “cotele apelor dunării

  1. corect. alt motiv pentru care cred ca o sa stea cu ciocul mai mic vis-a-vis basescu. nu i-au iesit cartile cum a vrut el

  2. Toate sicanele dintre presedinte si guvern au ca sursa aceasta forma de organizare statala -republica semiprezidentiala.
    Pentru noi ,ideal ar fi sa se schimbe acest sistem si poporul sa aleaga pe cel care-l conduce efectiv.
    Romania n-a avut niciodata conducatori !

  3. Nu sunt de acord. Tot ce s-a făcut în ultimele zile merge către înlăturarea lui Băsescu de la putere. S-ar putea să se întâmple chiar astăzi votul în Parlament. Oamenii se grăbesc pentru că, așa cum zice Tapalagă, chestia ține de justiție și trebuie să schimbe repede niște oameni pe care nu-i pot schimba cât Băse e președinte. Sunt convinși că vor câștiga și referendumul și eu cred că pe bună dreptate, dar chiar și dacă nu, tot ce au nevoie este de perioada de interimat.

  4. e posibil sa fie presiunuile legate de justitie mult mai mari decat alea legate de votul din toamna sau presiunile externe. cum zice si doina jela (ce se declara basista de la inceput)

    Populația nu știe că justiția independentă este, pentru grupul politic reunit sub conducerea lui Voiculescu, cea mai mare primejdie. Iar deviza lui Voiculescu nu este cea pe care o afișează public, prin intermediul ventrilocilor care vorbesc ”în numele poporului”. Poporul acesta necăjit, amnezic sau ignorant pur și simplu, nu știe că tot ”în numele poporului” au fost condamnați la moarte, sau la muncă silnică pe viață, sau la ani grei de detenție liderii politici interbelici, de la Maniu la Mihalache; că ”în numele poporului” a fost alungat Regele și tot ”în numele poporului” s-au căsăpit comuniștii și între ei. Nu știe și fiindcă autoarea Memorialului Durerii comite blasfemia de a compara procesul lui Năstase cu cel al lui Maniu. Asta fiindcă și ea s-a îmbogățit tot comemorând durerea. Deviza reală, ieșită din sufletul înspăimântat al lui Voiculescu, multiplicat azi la scara unui întreg guvern, parlament și iată, aparat de stat, venit la putere prin puci , este: ”Băieți, ne paște pe toți pușcăria. Pușcăria pentru averi ilicite, pentru salarii la stat nerușinate, pentru rude angajate în instituții”.

    le e teama ca vor fi luati cu totii la rand.
    dar, teoria mea este ca desi plecasera croiti pe tema suspendarii, in lumina ultimelor evenimente e posibil sa o lase mai moale. se asteptau sa le mearga pasentele mai lin. ponta deja a dat inapoi si a retras toate “sesizarile” referitoare la judecatorii curtii de justitie.

  5. io n-am inteles logica lui ponta de a se agata de mersul la bruxelles cand putea sa-l lase pe basescu sa se duca si sa se foloseasca de asta in suspendarea presedintelui care, iata, a incalcat “poruncile” parlamentului. chestia cu sa fie “vazut si confirmat” ca nou manuitor al puterii e cam puerila. dar ponta e cam pueril to start with.

    dar daca basescu e suspendat si pesedistii vor avea nevoie de un nou tap ispasitor (si vor avea, nu va fi suficient sa zica “mostenirea de am mostenit-o de la PDL”), posibil ca chiar ponta sa devina acel tap ispasitor, mai ales discreditat cum este. PSD-ul se va lepada de satana spre bucuria tuturor.

  6. Eu nu cred că e altă logică în spatele acțiunilor lui Ponta și alianței USL-PSD decât făcutul de curățenie. Înlăturarea rapidă și de peste tot a tuturor adversarilor politici, cu orice preț. Poate că Ponta e sacrificat, în sensul că asta e singura lui sarcină, nimic altceva nu contează.

  7. pe crinonta il doare in cot de uie, de sua sau de orice altceva; ei vrea sa fie calare si in fata sa fie tunsa iarba zero
    deci vor face tot posibilul sa-l dea jos pe base
    indiferent de ceea ce lasa in urma

  8. Nu mai e timp de discutii si pareri. Victor si Crin trebuie la rindul lor sa fie cit mai curind suspendati la Jilava (de preferinta cu capul in jos).

  9. ce mai freamat, ce mai zbucium… 🙂
    mda, discutiile astea n-o sa inceteze pana nu ne parcurgem toate stagiile. absolut toate. ceea ce se masoara in timp la care adaugam niscaiva evenimente obligatorii, unele dintre ele sangeroase, cu scandaluri si mai dihai etc.
    treaba e: mai votam si noi pe careva, au ba?

  10. da’ parcă tura asta e mai de oaie. pe băsescu parcă nu-l l-au luat cancelariile europene la întrebări așa – îl mai căuta merkel la epoleți, da’ orișicât.

    și iar ese că sunt pro-băsescu, numa’ pentru că sunt anti-ponta. uatever

    de votat votăm. io aștept cu nerăbdare să văd cine vor fi în circumscripția mea (43, colegiul 2), și îi iau la întrebări. probabil voi vota cu candidatul forumului democrat al germanilor.

  11. @ tapirul:
    de unde mama naibii sa gasesc un neamt pe liste la bukale, fir-ar al naibii sa fie? la locale am votat evrei, ca n-am dat de nemti, ca ma tot gandesc la cum au facut ei trei recolte pe an in desert si la noi sta pamantul parloaga.
    te plangi ca zice lumea de matale ca esti basist? fii linistit ca mie mi-a zis aseara un amic ca-s comunist… looool!
    adevarul e ca te dor ochii cand te uiti la baietii astia. pe de alta parte, cred ca vlad are dreptate: vor sa faca gazon tuns proaspat de jur-imprejur. dar daca o s-o tina dupa aia tot asa, doar pentru ca se bazeaza pe ura magistrala itita din coasta de cufundac a lui base? daca isi intra cu totul in mana, nenorocitii?
    mie-mi pare rau ca s-a scos stalpul infamiei. prea devreme pt ro, mai meritam v´o doua sute de ani de bice, ca sa deprindem una-alta, basca ca mi-ar fi placut sa-i storc o lamaie pe nas lui base.

  12. păi de, bre, ce să facem, suntem latini. sau mediteraneeni,sau sud-europeni, cum eram de acord cu colega franțuzoiaică (să intre și balcanii și grecia în profilu’ psihologic). suntem imaturi politic, încă, ne focusăm pe un om, fie el regele, cuza sau președintele. EL e de vină, EL e ținta și a iubirii, și a urii, și în general a ocupațiunii mintale (băi cocoșilă) a românului. nu pricepem legi, nu pricepem instituții, nu pricepem politică (pe asta o pricepem cel mai puțin), nu pricepem economie, micro sau macro, nimic. întotdeauna e cineva de vină (sau de lăudat). nu’ș cum se cheamă în psihologie sau sociologie, nevoia asta de erou (sau demon).

    uite elvețienii care au exercițiu de ocupațiune mintlă democratică mai îndelungat au scăpat de obsesia asta (de au avut-o vrodată). ei se focusează pe probleme, nene, vrem sistem medical nu’ș de care, vrem bulgarii în elveția, vrem aia vrem ailaltă. n-au obsesia OMULUI, ăla din frunte, ăla pe care să arunci și laurii și lăturile, după facultăți, vorba tot a lui moromete. și nu o duc rău.

  13. Ce chestie! Probabil ca sint eu redus mintal, på tehnic, dar nu pot sa inteleg cum de mai pot exista oameni normali care sa tina cu ponta si antonescu. Mi-e de-a dreptul scirba.

  14. Exista, pentru ca au pe cine pacali, pentru ca in Romania nu se cunoaste sensul cuvantului democratie iar cei care, desi nascuti sub comunism, l-au intuit, au parasit tara. Probabil trebuie sa mai asteptam inca 20 de ani, ca evreii in desert pana sa ajungem la pamantul fagaduintei…

  15. atâta timp cât sunt oameni care se uita în gura unui dan diaconescu, nu mă mai miră nimic.
    da’i ce spun mai sus: la români totu’ se reduce la ecuația înger și demon.

    io de aia mă tot enervez pe feisbuc încă de la venirea lui ponta. băăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă, a fi anti ponta nu înseamnă că-l endorse pă băsescu, dacă ăsta ți-e fixu’

    dar am simțit atitudini reticente de la oameni la care țin foarte mult. liniște. n-am văzut atitudini categorice. și m-am enervat și mai tare.

    io’ncerc să fac ce pot. uite, lektor, vreau să scriu o scrisoare deschisă, nu știu cui încă, să o semneze universitari, cercetătoriu, academici români. referitoare la plagiatul lui ponta (am pregătit site-ul deja). aștept să treacă valul cu suspendarea.

  16. Trebuie votat impotriva usl. E simplu. Trebuie sa-i subminam, sa-i incoltim, sa-i umilim. Hotia lui Ponta trebuie scoasa la lumina si folosita pe rol de streang. Mai devreme sau mai tirziu va claca.

  17. radio33, vad ca nu am fost singurul cu teoria asta, desi eu nu am vazut semnificatia plagiatului in toata afacerea. in articolul de-l citezi si tu:

    In mod bizar, scandalul de plagiat in care este implicat premierul Victor Ponta a grabit declansarea procedurilor de suspendare, desi liderul PSD a fost un adversar tacut al ideii cuplului Voiculescu – Antonescu pana sa ajunga el insusi torpilat cu acuzatii grave de furt intelectual. Acuzatiile de plagiat au aparut pe data de 18 iunie in revista Nature, cu doua zile inainte de condamnarea lui Adrian Nastase. Aceste acuzatii au avut insa si un efect pervers: l-au impins pe Victor Ponta in bratele adeptilor suspendarii presedintelui Traian Basescu.

    Liderul PSD nu avea nici un interes, pe termen lung, sa-si inlature marele adversar, prabusit in sondaje, abandonat de un partid slabit prin trecerea sa in opozitie si macinat de lupte interne. Pana la izbucnirea scandalului de plagiat, Victor Ponta nu avea motive sa-i deschida calea lui Crin Antonescu si Dan Voiculescu spre Cotroceni, cu atat mai mult cu cat PSD obtinuse un scor peste liberali in alegeri si ii oferea, prin razboiul de uzura cu un Traian Basescu paralizat, fara capacitate de reactie, perspectiva revendicarii functiei prezidentiale in 2014, in dauna PNL.

    Cauzele, semnificatiile si efectele unei suspendari – Opinii – HotNews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *