mergem la referendum

dar, domnilor, știți despre ce este referendumul ăsta? știți ce veți ștampila acolo? nu, nu ștampilați susținerea nimănui;

referendumul ăsta este despre o alegere între a sancționa un rău din trecut și a sancționa un rău din viitor. trecutul nu-l mai poți schimba, iar sancționarea sa – ca alternativă la sanționarea răului ce va să vină, ce a venit deja – este un gest futil și fără consecințe mari. în trei luni, sau doi ani, răul trecutului va fi fost. viitorul, însă, da, viitorul îl poți schimba

eu nu votez anti-băsescu, pentru că vreau să sancționez un rău al viitorului.

Series Navigation

18 thoughts on “mergem la referendum

  1. “a sancționa un rău din viitor”

    De unde stii tu ce va fi in viitor? Ai fost pe acolo? Sau e viata (o) inductie matematica ?

    “trecutul nu-l mai poți schimba”

    Asa, asa… Sa nu pocnim javrele care si-au batut joc de noi, sa-i lasam pe astia de vin sa-si bata joc in continuare
    in ideea ca oricum fraierii nu ne vor sanctiona…

    Singura politica de a dat roade este “Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte!”. E suficient sa te uiti intr-o carte de istorie. Sau in jurul tau. Ia sa vedem, stii cat au decartat bancile elvetiene (din pozitia “Drepti!”) celor care aplica Legea Talionului?

  2. dragoș, pentru că dumnezeu sau evoluția m-au dotat cu creier, îl folosesc. tu când nu ai mai votat cu băsescu în 2009, de unde ai știut ce va fi în viitor? de unde ai știut tu sigur că tot javră și jigodie va fi? vizitaseși tu viitorul? pe ce te-ai bazat, vorba lu’ moromete? e caraghios ce spui.

    fiecare suntem liberi să judecăm o situație așa cum găsim de cuviință. și să facem niște alegeri, și să avem teoriile noastre apropo de viitor. tu o ai pe a ta, eu pe a mea.

  3. Hm, daca am inteles bine, va trebui sa mergi in tara ca sa poti vota la referendum. Se pare ca romanii din strainatate, au “ban” la vot… Asa am citit in presa in ultimele zile “costurile ar fi prea mari pentru a le permite si romanilor din strainatate sa voteze”. Sper sa nu fie adevarat: vom vedea

  4. Adevarul este ca e misto sa stai 11luni/an in Vest (o luna in Romania in concediu), sa iei 1500-3000euro/luna in mana, daca ajungi la spital (ca pacient) sa-ti fie asigurat totul de la seringa pana la investigatie MRT, dar sa te duci la vot! Este ca si cum eu-radiolog i-as spune Împricinatului cum sa opereze! Anatomie stim amandoi foarte bine… pai de ce nu?

  5. io am înțeles că de data asta se va vota și din străinătate

    liliana, unu că sunt franci, nu euro. doi, muncesc pentru acei franci la fel de mult cât muncești tu pentru ai tăi. trei, ca să ajung să câștig acei franci am studiat (pe bune, nu ca ponta) opt ani cu bursă sub poverty level. cinci, în spital nu îmi este “asigurat” nimic, este plătit din asigurările mele (dacă vrei să faci un joc de cuvinte, da, totul este “asigurat”). șase, comparația ta este nepotrivită, eu vorbesc despre ceva ce fiecare cetățean cu IQ peste 50 poate înțelege, nu chestii de specialitate. de fapt sunt chestii pe care orice cetățean ar trebui să fie obligat să le înțeleagă. șapte, și ultima: dacă toate cele ce le spui tu sunt adevărate (11 luni, mii de euro și totul asigurat), asta mă face mai puțin cetățean, cu mai puține drepturi?

    lektor, o să încerc să redactez zilele astea scrisoarea. voiam să aștept să treaca vâjâiala cu suspendarea, că alminteri ar trece neobservat, cum a rămas neobservat plagiatul lui ponta, și mai voiam să văd dacă se ia într-adevăr vreo acțiune, comisie de etică etc (nu că aș avea vreo speranță). deasemeni, aș vrea să extind subiectul la întregul sistem educațional în românia, pentru care plagiatul lui ponta e doar un simptom, de aia zic că vreau să redactez atent. dar o coc.

  6. Daca am fi o natiune lucida si am realiza ca decizia de a face referendum este neconstitutionala, drept ar fi sa nu mergem sa votam. Ce frumos ar fi sa nu mearga absolut nici un om la vot! Dar oamenii nu inteleg lucrul acesta sau nu ii deranjeaza. Nu ne ramane decat sa votam. Eu votez “NU”.

  7. “liliana, unu că sunt franci, nu euro.”
    da, dar tot multi sunt si te ajuta sa traiesti bine(!), nu ca salariul din Romania

    “muncesc pentru acei franci la fel de mult cât muncești tu pentru ai tăi.”
    pai si unde am zis eu ca nu muncesti pt ei!?
    deci medicii rezidenti din Romania care au (echivalentul a) 300euro (sau mai putin) nu muncesc?!?!

    “în spital nu îmi este “asigurat” nimic, este plătit din asigurările mele”
    aha! deci romanii nu platesc asigurari de sanatate?!?! ca ei trebuie (de cele mai multe ori) sa cumpere algocalmin,antibiotice, etc.

    ca să ajung să câștig acei franci am studiat (pe bune, nu ca ponta) opt ani cu bursă sub poverty level.
    te cred! ai uitat insa in timpul studiilor ca intre 3 si 5 exista 4! 🙂

  8. păi atunci care e punctul tău de-l punctezi?
    ai pățit ca în sceneta cu divertis cu interviul pe stradă despre ceva filozofic și unul se tot băga în cadru că “dom’le, s-au scumpit buteliile, cum e posibil?”.

  9. tapirul a zis:

    tu când nu ai mai votat cu băsescu în 2009, de unde ai știut ce va fi în viitor?

    Atunci, in 2009, n-am umblat cu fonfleuri de propagandă bombastică incluzând substantivul ‘viitor’. Asta faceau comunistii cu ‘viitorul de aur’. M-am dus sa votez impotriva lui Basescu nepasandu-mi de viitor. Dar uite, ca sa-ti fac pe plac, am stiut atunci cum va fi in viitor dupa cum se comportase in primul mandat.

    “e caraghios ce spui.”

    Penibil este ce sustii tu, cel care se bate in piept cu caramizile logicii si argumentarii. Voi supralicita (la) ideea ta cu trecutul. Pai cand te inseala partenerul de viata (la tine sotia) o data, 2x, 3x, nu-i cazul doar sa-l ierti, trimite-l si ‘la produs’, sa faca un ban daca tot a dovedit calitati in domeniu. Iar pe eventualul urmator partener de viata bate-l preventiv pentru mancarea pe care urmeaza sa ti-o arda-n viitor. Fix ca-n gandirea boborului: Femeia trebuie bătută în fiecare zi. Nu conteaza ca tu nu ştii de ce o bati, las’ ca ştie ea!.

  10. stai că nu pricep. pentru tine a te gândi la viitor este un fonfleu propagandistic? păi atunci când l-ai votat în 2004 pe băsescu, de ce l-ai votat? dacă nu pentru un viitor anticipat (că zici că nu faci asta), probabil ca ai făcut-o ca să pedepsești pe alții, caz în care te întreb, de ce ești supărat pe el? ar trebui să fii mulțumit că ai pedepsit pe cine voiai, și gata, să nu te intereseze ce promisese băsescu, că oricum tu nu umbli cu fonfleuri propagandistice “viitor de aur”, tu trăiești numai în trecut.

    deci, de ce ești supărat pe băsescu? că ți-a înșelat așteptările, că a mințit? păi te contrazici singur, cum spun mai sus, promisiunile și așteptările sunt la timpul viitor întotdeauna (fonfleuri), nu la timpul trecut.

    deasemeni, comparația ta e inexactă. pe “nevasta a doua” nu o bat preventiv fără să fi făcut nimic. dacă pentru tine ce au făcut (deja) USListii este “nimic”, este absolut treaba ta, dar pentru mine ste foarte grav ce au făcut, și trebuiesc pedepsiți înainte să-și înfigă rădăcinile mai adânci. trebuiesc stârpiți ca năpârcile ce sunt

  11. Liliana, vrei sa spui ca daca nu traim in Romania, nu ar trebui sa mergem sa votam? Nu e ironie, intreb doar, pentru ca nu am inteles…
    Daca da, de ce?

  12. crin antonescu zicea prin 2011 că românii din străinătate ar trebui să voteze doar dacă dovedesc că au plătit măcar un impozit în țară

    lektor, să știi că, neffind afiliat politic (sau simpatizant), în scrisoarea deschisă o să vorbesc și despre plagiatul (care și ăła e clar) al lui Laura Codruţa Kovesi – poți citi comparațiile de text aici:
    http://blog.grupul.ro/?p=2435

    PS aș vrea să sap după alte exemple de plagiat

  13. Coane, trebuie in primul rind lovit in hidra ciumata, lasa-ma cu codrutele si udrele, astea pot sa astepte. Ponta si antonescu sint tintele care trebuie escopiate crunt si fara mila.

  14. păi văd că are grijă coana merkel de ei

    nu cred că o scrisoare deschisă să aibă vrun impact major politic, da’ vreau să make a point vis-a-vis sistemul de învățământ strâmb cu fabrica de diplome și doctorate. când procurorul general și prim ministru sunt implicați, devine dincolo de serios. și amândoi de vârsta mea, nu boșorogi comuniști la care aș mai înțelege, i-a făcut partidu’ doctori

    da’ tot vorbesc și nu fac nimic, mai bine mă apuc de ea

  15. crin ar fi in stare sa ne taie macaroana cu votul, stie el ce stie… 🙂

    parerea mea e ca trebuiesc bagati toti in aceeasi oala, daca au furat. pai cum, daca e plagiat, sa fie pentru toti, ce mai conteaza culoarea politica?

    daca vreti sa fiti corecti, fiti pana la capat! 🙂

  16. Nu vreau sa intru la rupere, dar iti spun ca e cate se poate de fals ca la referendum sanctionezi viitorul uslist.
    Asta poti face la prezidentiale, daca Basescu e demis, nevotandu-l pe Antonescu.
    La referendum votul e exclusiv pentru-contra un viitor cu T. Basescu.
    Sper ca e mai clar acum.

  17. nu, era clar dinainte
    dar nu sunt de acord cu tine. referendumul este un abuz dintr-o serie de abuzuri, iar votul la referendum (MAI ALES votul în favoarea demiterii) validează acest abuz și le deschide drum useliștilor către alte abuzuri.

    o să aplic logica ta și o să îți spun: dacă vrei să-l sancționezi pe băsescu, fă-o în 2014 când sunt alegeri. sau demonstrează că a “călcat grav constituția” (asa nu s-a demonstrat încă, și asta e o acuză care trebuie documentată serios, nu e sufucient că poporul s-a nemulțumit cu el sau că o majoritate parlamentară a decis asta) și urmărește procesul legal si constituțional de demitere, fără decizii arbitrare și forțate.

    și încă ar fi fost mai rău dacă nu intervenea UE-ul. acum că au fost forțați să accepte cvorumul de preență pentru validarea referendumului, soluția mea de sancționare a abuzului este să nu mă prezint la vot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *