ale dracu comisiile astea

bre, toate comisiile, alea de la revista “Nature”, aia de atestare a diplomelor, “Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare”, chiar si aia a universitatii unde s-a comis plagiatul, “Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti”, sunt facute special, da’ special pentru don ponta ca sa-l discrediteze, in schimb aia din subordinea sa, prin ministerul Educatiei, “Consiliul National de Etica”, nu este facuta special pentru don ponta

Reactia lui Victor Ponta dupa decizia de plagiat: Decizia este politica. Este o comisie ad-hoc facuta special pentru mine
Universitatea din Bucuresti: Victor Ponta a plagiat

Series Navigation

13 thoughts on “ale dracu comisiile astea

  1. Ba, da n-ar recunoaste ca a copiat si sa ingroape scandalul de nici o culoare? Pe asta nu l-o invatat ma-sa ca greseala recunoscuta e pe jumatate iertata?

  2. nu, ca in 2003 cica erau alte legi.
    pacat ca n-am stiut, publicam “Odiseea”, “Teoria generala a relativitatii” si “Pe aripile vantului” si deveneam faimos

  3. ar trebui facut un site de sustinere a hotaririi comisiei UB cu un sigur post continind semnaturi in clar, cu mailul de serviciu si cu trimitere la pagina de web personala.

    Jumatate din IMAR ar semna.

    Ce zici?

  4. de acord, se face, lucrez în weekend.
    în română numai? poți să-mi dai o idee de draft?

    am redactat un prim draft și al scrisorii deschise, vreau engleză-română

  5. eu as merge pe o chestie minimala, trei rinduri de text, la genul ‘sustinem hotarirea comisiei de etica a universitatii din bucuresti, singura in masura sa spele rusinea provocata fostilor si viitorilor absolventi de furtul lui victor ponta, tolerat si incurajat de guvernul si parlamentul roman.”

  6. salut !
    regret ca la un moment dat te-am suparat serios…asa gandeam atunci, si nici acum nu sint departe ..de aici lucrurile se vad altfel…intr-o lume (a noastra )atat de departe de normalitatea occidentala un plagiat este un lucru minor ( subliniez ca de calitatea redusa a studiilor universitare de la noi sint de vina chiar profesorii universitari lacomi , lipsa unei relationari reale pe piata muncii cu clasificarea universitatilor- la noi important e sa ai o diploma, nu importa de la ce facultate- inflatia de doctorate la oamenii politici in conditiile in care tinerii renunta la master pentru a se angaja, si cite ar mai fi de spus ) .De cum a fost investit ponta prim ministru s-a declansat un calendar cu plagiatul cum nu s-a mai intimplat cu nimeni pina acum si nici nu pare sa se intimple in continuare cu cineva.S-au intrunit comisii, rectori si-au dat demisii, alte comisii, alte comunicate, toata lumea functiona perfect la noi unde nimic nu merge perfect.Nu am niciun dubiu ca este o “operatiune”.Care nu are niciun caracter moral normal ci politic .

  7. gicule, sincer să fi nu-mi prea amintesc să mă fi supărat, ceea ce înseamnă că nu am fost prea tare supărat…
    ai dreptate, și înțeleg, în țară lucrurile se văd printr-o prismă tare relativistă. e frustrant de aici de afară să vezi asta și, în plus, să ți se spună că nu înțelegi situațiunea.

  8. Dnule Gicu, imi permit sa ma bag si eu in discutie. E foarte probabil ca aratarea cu degetul a plagiatului sa fie o masinatiune politica. Cu ce schimba asta faptul ca actualul prim ministru al Romaniei, tara membra a UE, este un plagiator?
    Furtul e furt si cine fura, isi asuma(constient sau nu) riscul de a fi prins, indiferent ce culoare politica are.

    Daca nu a fost in stare sa faca un doctorat “curat”, daca nu are demnitatea ca macar acum sa reactioneze ca orice om normal la cap prins in flagrant, atunci e foarte probabil ca nu e bun de prim ministru.

    Spui ca totul functiona “perfect la noi”. Da domnule, din cauza acelei perfectiuni unii prefera sa traiasca la mama dracu, decat la ei acasa. Nu am nimic cu dumneavoastra, zic doar. Sa ne-auzim sanatosi!

  9. apropo de cine e finul cui, dragos bora: un membru al consiliului national de etica (consiliul ala schimbat in graba de catre ponta dupa dovedirea manglirii de catre minictrul mang) este el insusi un plagiator. lup paznic la oi, carevasazica, cum bine zice articolul “Lupul paznic la oi. ‘Manglitor’ strecurat in Comisia Nationala de Etica

    si apropo de expertiza domnului doctor ponta, a carui teza se cheama “curtea penala internationala”: in interviul recent din Der Spiegel domnul expert declara senin ca visul lui este sa lucreze la “International Court of Justice in The Hague” unde sa “practice my trade against dictators”
    for the records, International Court of Justice se ocupa de disputele legale dintre state, spre deosebire de International Criminal Court – aia in care e expert domnul ponta – care se ocupa de dictatori si genociduri. pana si mama wikipedia spune “Not to be confused with the International Criminal Court.”

    macar daca ar fi plagiat dupa Wikipedia, poate retinea diferentele. partea buna este ca visul nu i se va indeplini

  10. Pe mine mă doare tocmai că plagiatul e atît de răspîndit în România că nici măcar nu mai atrage atenţia. Asta arată cît de incurcate sînt priorităţile în minţile concetăţenilor noştri. Ponta face parte din generaţia tînără a PSD-ului şi e putred înainte de a apuca să fiinţeze în funcţie.
    Putem să ne plîngem că vai ce cerc vicios sau putem să ne bucurăm că putem urla din toţi rănunchii: “Altu’ că ăsta e expirat!”. Bine măcar că e sărac cu duhul şi îşi dă singur foc la valiză. Dacă era deştept era mai greu. Nu e bine dar putea fi mai rău.

  11. asta ma roade si pe mine. si asta la oameni cu scaun la cap, din cercul meu, care am pretentia ca avem aceleasi valori.

    argumentul tipic (extins la toata situatia) este ca si altii au facut. sau ca sunt cestiuni mai arzatoare la ordinea zilii. pe mine ma lasa masca argumentele astea

  12. Ar mai fi un aspect la care merită să ne gîndim. Poate că acei compatrioţi ai noştri sînt de bună credinţă la momentul acestei discuţii. Totuşi, mai ales dacă luăm în considerare starea jalnică a învăţămîntului românesc, este foarte posibil ca mulţi dintre compatrioţi să fi recurs la tehnici asemănătoare în trecut, nu neapărat la nivel de doctorat ci la nivel de lucrare de licenţă spre exemplu. În mod natural aceşti compatrioţi posesori încă de candoare sufletească vor ezita să îl condamne pe Ponta ştiind ce au pe conştiinţă. Nu vor admite motivaţia reală pentru rezerva afişată dar nici nu vor ridica piatra. Dacă cumva aceşti oameni mai degrabă decît a fi minoritari sînt majoritari? Eu cred că aşa stă treaba. Acestor oameni le spun: omenia unui individ nu se rezumă la un singur moment din trecut. Fiecare om de rînd are dreptul să arate că se poate corecta şi că a fost un accident. Un politician nu este un om de rînd cînd îşi exercită funcţia şi nu se supune rigorilor oamenilor de rînd; Ponta şi alţii ca el ar trebui să aibe bunul simţ să nu se dea drept ceea ce nu sînt. Atunci cînd o fac trebuie taxaţi fără milă.
    P.S. Să nu se creadă că sînt fan Băsescu/PDL. La momentul de faţă eu nu am cu cine vota.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *